Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Koktejly pro každou příležitost

Vodka je jedním z nejpopulárnějších destilátů na světě, a to díky své čisté a neutrální chuti, která z ní činí perfektní základ mnoha koktejlů. Umí totiž harmonizovat různé chuťové profily, čímž pomáhá namixovat dokonale vyvážené drinky. Prim však hraje také kvalita zvoleného destilátu. Prémiové značky, jako je například vodka Amundsen, která prochází destilací rovnou 6x, jsou pak zárukou toho, že váš drink bude čistý, hladký a chuťový prožitek nenaruší nežádoucí příměsi.

Přinášíme tak inspiraci v podobě několika snadných koktejlů, jejichž základním kamenem je právě vodka, a kterými potěšíte sebe i své hosty při každé příležitosti.

Amundsen chupito
K přípravě tohoto sladkokyselého koktejlového „panáku“ není potřeba žádných speciálních dovedností, a přesto s ním zazáříte.

Suroviny na jeden drink:
2 cl Amundsen vodka
2 cl limetové šťávy nebo kvalitního džusu

Na ozdobu:
Koktejlová třešnička

Jak na to:
Připravíme si panákovou skleničku, smícháme Amundsen vodku s limetovou šťávou (či džusem), promícháme, dozdobíme koktejlovou třešničkou a můžeme podávat.

Doporučení závěrem: limetovou šťávu a vodku mícháme vždy v poměru 1:1.

Amundsen Skinny
Dopřejte sobě a svým blízkým ideální letní osvěžení kdykoliv a kdekoliv. Příprava tohoto drinku je tak jednoduchá a rychlá.

Suroviny na jeden drink:
4cl Amundsen vodka
Soda
Čerstvá limetová šťáva
Led

Na ozdobu:
1/8 limety
Snítka máty

Jak na to:
Do sklenice plné ledu smíchejte vodku Amundsen a sodu, zastříkněte čerstvou limetovou šťávou, ozdobte mátou a je hotovo. 

Amundsen Deep Mule
Ideální drink pro milovníky vodky a řízené svěžesti. Perfektně doplní každou grilovačku i filmový večer s přáteli.

Suroviny na jeden drink:
4 cl Amundsen Deep Blue
2 dl Fentimans Ginger Beer
Čerstvá šťáva z půlky limety
Led

Na ozdobu:
zázvor, máta
1/8 limety

Jak na to:
Sklenici naplňte ledem, přilijte Amundsen Deep Blue, zázvorové pivo, čerstvou šťávu z limety, promíchejte a pusťte se do vychutnávání.

Espresso Martini
Tímto drinkem zaručeně potěšíte nejednoho milovníka kávy.

Suroviny na jeden drink:
4 cl Amundsen vodky Expedition
2 cl kávového likéru 2
cukrový sirup (dle chuti)
espresso

Jak na to:
Nejprve vychlaďte sklenici na martini. Následně vhoďte do šejkru hrst ledu, přilijte vodku, kávový likér, cukrový sirup a čerstvě připravené espresso. Impozantní pěny dosáhnete, použijete-li kávu ještě horkou. Nyní přichází šejkrovací část, vydržte zhruba 30 sekund, dokud není drink dostatečně vychlazený a všechny suroviny propojené. Finálním krokem je scedit nápoj přes sítko do sklenice a ozdobit můžeme pár zrnky kávy.

Cosmopolitan
Proslulý drink, který nezklame žádného milovníka tradičních míchaných nápojů.

Suroviny na jeden drink:
4 cl Amundsen vodka Expedition
1,5 cl limetové šťávy
1,5 cl Cointreau (pomerančový likér)
3 cl brusinkového džusu

Na ozdobu:
pomerančová kůra

Jak na to:
Všechny suroviny nalijeme do šejkru, který naplníme ledem a následně vše důkladně protřepeme. Vzniklou směs při přelévání do koktejlové sklenice rovnou přeceďte přes sítko. Dozdobte pomerančovou kůrou a můžete podávat.

Zdroj a foto: Amundsen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *