Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

innogy dodala energii už 100 českým filmům

Už 100 koprodukovaných hraných i dokumentárních filmů a energetická firma innogy nadále pokračuje v podpoře české kinematografie. Desítky milionů diváků a více než šest desítek Českých lvů, i to je vizitka projektu „energie českého filmu“. Nyní innogy přichází s další novinkou v podobě rozšíření spolupráce s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary.

  • Tři nejnovější koprodukované filmy innogy Janžurka, Vlny a Mord se představí na letošním 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary
  • 100 koprodukovaných filmů innogy slaví spoluprací s platformou KVIFF.TV, na které byla spuštěna sekce „energie českého filmu“
  • innogy rozdá tisíce voucherů svým zákazníkům na půlroční sledování KVIFF.TV zdarma

„Hranice 100 koprodukovaných filmů od roku 2005 je krásný milník. Máme za sebou pestrou paletu koprodukovaných snímků, která obsahuje jak ty divácky oblíbené, tak i ty ověnčené mnoha festivalovými cenami. A co víc, mnohým se podařilo skloubit obojí. Uznání a obliba projektu innogy – energie českého filmu u odborné i široké veřejnosti je pro nás motivací do budoucna,“ uvedl Martin Chalupský, ředitel komunikace innogy Česká republika, a dodal: „Letos se na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary premiérově představí námi koprodukované snímky Janžurka, Vlny a Mord. Posledně jmenovaný film mladého a nadějného tvůrce Adama Martince navíc zabojuje v hlavní soutěži a my mu samozřejmě držíme palce.“

innogy je partnerem karlovarského festivalu už 28 let a v rámci oslav 100 koprodukovaných filmů se rozšířila vzájemná spolupráce. VOD platforma KVIFF.TV, která nabízí české i zahraniční filmy, obsahuje také sekci „energie českého filmu“. Ta zahrnuje dvacet vybraných filmů, jež innogy koprodukovala. K tomu innogy nabídne zákazníkům tisíce voucherů na půlroční sledování KVIFF.TV jako dárek za podpis smlouvy. Dárek v hodnotě 960 korun bude innogy nabízet zákazníkům až do konce roku 2024.

Na festivalu v Karlových Varech v minulosti bodovaly i další filmy koprodukované innogy, například Fair Play, Díra u Hanušovic nebo Úsvit. Některé z nich navíc uspěly u mezinárodní festivalové poroty, jako třeba film Kobry a užovky, kde odborníci ocenili herecký výkon Kryštofa Hádka. Za snímek Křižáček dokonce obdržel režisér Václav Kadrnka Křišťálový globus určený pro vítěze Velké ceny festivalu. Snímek Zátopek, při jehož dlouholeté přípravě innogy podpořila tvůrce v čele s Davidem Ondříčkem, se stal v roce 2021 zahajovacím snímkem karlovarského festivalu.

Koprodukované filmy se s úspěchem představily nejen na karlovarském festivalu, ale i na dalších mezinárodních přehlídkách. Snímek Nabarvené ptáče Václava Marhoula se v roce 2019 probojoval po 25 letech do hlavní soutěže benátského filmového festivalu. Dosud se snímek představil na šesti desítkách zahraničních festivalů.

Mezi stovkou filmů koprodukovaných innogy je i mnoho titulů, které obdržely prestižní tuzemské filmové ceny Český lev. Na pomyslném vrcholu se nachází snímek Ve stínu režiséra Davida Ondříčka, jenž dostal jedenáct skleněných sošek. Po deseti broušených trofejích mají filmy Zátopek a Nabarvené ptáče. Drama Kobry a užovky Jana Prušinovského získalo osm cen a snímek Jana Svěráka Po strništi bos si odnesl pět ocenění. Filmy koprodukované innogy získaly dohromady přes šest desítek Českých lvů a více než třikrát tolik nominací. Navíc se dva snímky, konkrétně Ženy v pokušení Jiřího Vejdělka a Anděl Páně 2 Jiřího Stracha, umístily mezi desítkou divácky nejúspěšnějších českých filmů s návštěvností přesahující 1,2 milionu diváků.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *