Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Kosmetika

Jak v létě pečovat o vlasy?

Léto přináší nejen slunečné dny u vody a spoustu dobrodružství, ale i zátěž pro naše vlasy. Ty jsou vystaveny ostrému slunečnímu svitu, slané mořské vodě a chloru z bazénů. S několika jednoduchými kroky můžeme i v létě udržet naše vlasy zdravé, lesklé a plné vitality.

Při vysokých venkovních teplotách je důležité se zaměřit na ochranu před sluncem a zvýšenou hydrataci. Použití kvalitních přístrojů, jako jsou vysokorychlostní fény, které umí vysušit vlasy rychle a efektivně i při nízké teplotě nebo stylingových přístrojů s nízkým nastavením teploty a ochrannými povrchy, je zásadní pro minimalizaci poškození vlasů a udržení jejich zdravého vzhledu,” doporučuje Ágnes Zappe, produktová manažerka Rowenta.

Nepodcenit přípravu
Základem krásných a zdravých vlasů je celoroční péče jak o vlasy, tak o vlasovou pokožku. Důležité je zachovat doporučované pořadí péče a produktů, tedy vlasy vždy umýt dvakrát šampónem a následně použít kondicionér. Vaše vlasy budou krásné a zdravé, pokud jim také jednou či dvakrát týdně dopřejete vyživovací masku. Zapomínat by se nemělo ani na výživný olej nebo termo ochranu, která pomáhá minimalizovat poškození vlasů způsobené vysokými teplotami.

Fénovat a fénovat
Fénovat či nefénovat? To je neustále se opakující otázka. Pro udržení zdravé pokožky se doporučuje vlasy po každém umytí vyfénovat. Pamatujte ale, že čím šetrnější teplota a kratší doba vysoušení, tím lépe. Je proto důležité sáhnout po vysokorychlostní fénu, např. Maestria od značky Rowenta. Při fénování také držte fén ve správné vzdálenosti, přibližně 15-20 cm od hlavy a fénujte ve směru růstu vlasů.

Chránit pokožku a vlasy před sluncem
V parných letních dnech či na dovolené u moře jsme zvyklí chránit svoji kůži před spálením, ale na pokožku hlavy a vlasy často zapomínáme. I když máte husté vlasy, je dobré nosit pokrývku hlavy nejen z důvodu prevence úžehu, ale také kvůli vysušení či poškození vlasové pokožky a vlasů.

Chránit před chlorem a slanou vodou
Při plavání v bazénech nebo v moři je důležité chránit vlasy před negativními účinky chloru a soli. Doporučuje se opláchnout vlasy čistou vodou před i po koupání a používat ochranné produkty speciálně určené pro plavání.

Mistrovské dílo na poli vysoušečů vlasů – Fén Rowenta Maestria Ultimate Experience
To je fén Rowenta Maestria z řady Ultimate Experience s pokročilou technologií digitálního bezkartáčového motoru s vysokým průtokem vzduchu. Obzvlášť tenký 5mm koncentrátor pro přesný styling účesu. Fén Maestria je k dostání na homeandcook.cz za doporučenou maloobchodní cenu 5 399 Kč. „S výkonným fénem Maestria dosáhnete dokonalého objemu.” – kadeřník Tomáš Arsov

Rotační kulmofén Rowenta Ultimate Experience
Rotační kulmofén Rowenta Ultimate Experience je kompaktním nástrojem 2v1, díky kterému můžete v pohodlí domova dosáhnout výsledků jako ze salónu. Díky nové inovativní technologii budete mít poprvé na dosah ruky opravdu profesionální výsledek. Vyberte si z intuitivního nastavení program podle požadovaného výsledku a ze tří nástavců vyvinutých ve spolupráci s kadeřníky ten, který nejvíce vyhovuje vašemu typu vlasů. Rotační kulmofén Rowenta Ultimate Experience je k dostání na homeandcook.cz za doporučenou maloobchodní cenu 3 199 Kč. „Tento nástroj je opravdu skvělý pro šetrný styling vlasů. Byl jsem přesvědčen.” – kadeřník Tomáš Arsov

Kulma na vlasy Rowenta Ultimate Experience Air Care Curler
Inovativní kulma ve tvaru písmene L s průměrem 25 mm vyniká funkcí studeného vzduchu, jež se stará o zdraví vlasů a zároveň zafixuje vaše kudrny. Testováno: až o 29 % zdravější vlasy a o 40 % rychlejší výsledky! Keramický křemenový povrch a ionizátor se starají o lesk vlasů. Kulma na vlasy Rowenta Ultimate Experience Air Care Curler je k dostání na homeandcook.cz za doporučenou maloobchodní cenu 3 049 Kč. „Tato kulma je ideální volbou pro ty, kteří chtějí mít nádherné vlny, které vydrží dlouho.” – kadeřník Tomáš Arsov

Zdroj a foto: Rowenta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *