Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

&Beyond spouští na vodu svou první expediční jachtu

Společnost &Beyond, světově uznávaný lídr v oblasti luxusní ekoturistiky, rozšířila své portfolio o expediční jachtu na Galapágách. Plavidlo o délce 38 metrů, nesoucí název &Beyond Galapagos Explorer, operuje na dvou trasách ve východní a západní části proslulého souostroví za doprovodu dvou odborných průvodců.

Bezkonkurenční exkluzivita
Nová jachta disponuje čtyřmi kajutami a dvěma apartmány, které poskytují ubytování maximálně 12 hostům, což z ní činí nejexkluzivnější plavidlo v oblasti. Kromě průvodcovských služeb na nejvyšší úrovni nabízí jachta také nádherně vybavené a prostorné indoor-outdoor prostory včetně elegantní restaurace a lounge s jacuzzi na nejvyšší palubě.

„Galapágy představují unikátní ekosystém s nejvyšším počtem endemických druhů na světě, a proto jsou pro nás přirozenou volbou pro další rozšíření našeho portfolia v Jižní Americe,” říká Joss Kent, výkonný ředitel a předseda představenstva společnosti &Beyond. „Jsme nadšeni, že můžeme konečně přinést náš koncept zodpovědného cestovního ruchu do této vzácné části světa, kterou ekvádorská vláda chrání před nadměrným turismem přísným omezováním počtu vydaných provozních licencí.”

Kent dodává: „Dlouhodobě věříme, že nejlepší způsob, jak motivovat naše hosty k ochraně divokých míst na světě, je umožnit jim tato místa nejen si zamilovat, ale také pochopit hrozby, kterým čelí. To je přesně cílem našeho působení na této luxusní jachtě, kde dva zkušení průvodci představí dvanácti hostům zázraky a tajemství této výjimečné destinace.”

Expediční atmosféra
Galapážské souostroví, ležící na rovníku, se skládá z 18 hlavních ostrovů, tří menších ostrovů a 107 skal a ostrůvků. Tento unikátní archipelag, zapsaný v roce 1978 na seznam světového dědictví UNESCO, je domovem pozoruhodně rozmanité flóry a fauny, přičemž mnoho zdejších druhů se nevyskytuje nikde jinde na světě. Mezi ikonické obyvatele ostrovů patří želva sloní, leguán mořský a terej modronohý. Každý z ostrovů se vyznačuje jedinečnými geografickými rysy a disponuje vlastním ekosystémem. Díky přísným ochranářským opatřením se daří udržovat křehkou rovnováhu této mimořádné přírody.

&Beyond Galapagos Explorer nabízí dvě různé sedmidenní trasy, umožňující prozkoumat buď východní, nebo západní část hlavního seskupení ostrovů. Obě varianty zahrnují nejpozoruhodnější místa této fascinující destinace.

Mezi hlavní body východního itineráře patří impozantní formace Kicker Rock, která se nachází těsně u ostrova San Cristóbal, a také pozorování kriticky ohroženého albatrosa galapážského v Gardner Bay na ostrově Española. Západní itinerář zahrnuje například průzkum geografického centra Galapážských ostrovů, ostrov Sombrero Chino a také blízká setkání s vzácným leguánem bledým na ostrově Santa Fe.

Oba itineráře nabízejí spoustu příležitostí pro dobrodružství na souši i na moři, jako je šnorchlování, pěší turistika a pozorování ptáků, stejně jako zajímavých suchozemských a mořských druhů. Ceny pro oba itineráře začínají na 10 950 amerických dolarech na osobu při sdílení kajuty.

Závazek k udržitelnosti
Udržitelnost sehrála velkou roli při renovaci jachty, která zahrnovala kompletní generální opravu motorů a generátorů pro zajištění hospodárnějšího provozu a nižší uhlíkové stopy.

„Ačkoli některé pokročilé prvky udržitelnosti, jako například specifické solární a elektrické technologie, nejsou v tomto prostředí zatím snadno dostupné, pečlivě sledujeme vývoj v těchto oblastech,” vysvětluje Kent. „S příchodem nových řešení průběžně vyhodnocujeme jejich provozní životaschopnost ve vzdálené destinaci, jakou Galapágy bezesporu jsou, s ohledem na omezené servisní možnosti. Jakmile se tyto technologie stanou provozně realizovatelnými, plánujeme jejich neprodlenou implementaci.”

Společnost &Beyond má v úmyslu rozšířit svou iniciativu Oceans Without Borders (OWB) i do této oblasti. Tým OWB v Africe aktivně zkoumá možnosti podpory a realizace klíčových projektů na Galapágách, podobně jako v případě svých aktivit na ochranu oceánů v Africe. V současné době se projekt nachází ve fázi hodnocení a analýzy potřeb.

Zdroj a foto: &Beyond

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *