Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Cestující Emirates každoročně vypijí více než 170 tun kávy z celého světa

Letecká společnost Emirates se může pochlubit rozmanitou nabídkou kávových nápojů, které podává v letištních saloncích a na palubách letadel. Zákazníci Emirates si ji oblíbili natolik, že ročně vypijí více než 170 tun tohoto nápoje, z toho přes 130 tun přímo během letů. V nabídce nechybí ani vlastní směs tradiční arabské kávy, kterou pro Emirates připravuje místní řemeslná pražírna Mattina.

Směs arabské kávy od Mattiny se vyrábí z vysoce kvalitních zrn arabiky, ochucených kardamomem a šafránem. Tato směs je inspirována tradičními recepturami, které se předávají z generace na generaci, a zachycuje rituál podávání kávy, jenž je neodmyslitelnou součástí arabské pohostinnosti. Kávová zrna arabiky pocházejí z brazilského regionu Cerrado de Minas, známého svou jemnou, aromatickou chutí. Zrna jsou lehce pražená, což jim dodává typicky světle hnědou barvu charakteristickou pro arabskou kávu Qahwa. Kardamom z Guatemalské vysočiny přináší bohatou a intenzivní chuť a dodává kávě Qahwa její charakteristické aroma. Jemné tóny šafránu pak podtrhují autentičnost této tradiční směsi. Tato exkluzivní arabská káva je během letů servírována zákazníkům First Class a je dostupná i na objednávku v saloncích First Class a Business Class.

Během letu nabízí Emirates pestrý výběr káv různých značek a výrobců, jako jsou Lavazza, Coffee Planet, Nairobi Coffee and Tea Company a další nezávislí dodavatelé z celého světa. Cestující v Economy a Premium Economy Class si mohou kávu vychutnat jednou až dvakrát během servisu jídla a pití, zatímco zákazníci First Class a Business Class mají k dispozici širší nabídku, včetně kávy Lavazza – bezkofeinové, cappuccina, ledového Americano, espressa, macchiata nebo affogata al café. Emirates také ve spolupráci s Coffee Planet připravuje speciální kávové nápoje při příležitosti různých svátků, jako jsou Vánoce nebo Valentýn, například moka s růžovým polibkem nebo latté s pomerančovou drtí.

Ve 34 saloncích Emirates po celém světě si luxusní prostředí užívá 2,1 milionu zákazníků ročně, kteří zde spotřebují přibližně 14 tun kávových zrn. V samotném Dubaji navštíví 7 salónků Emirates každý rok přes 5,1 milionu cestujících, kteří dohromady spotřebují přibližně 26 tun kávových zrn. Salónek First Class v odbavovací hale B na Mezinárodním letišti v Dubaji nabízí speciální kávový pult, kde mohou zákazníci ochutnat tři jednodruhové kávy připravené baristou přímo na místě. Každý druh kávy má své specifické aroma, kyselost a hořkost a tým Emirates je školen tak, aby zákazníkům doporučil kávu podle jejich chuti. Nabídka těchto káv se pravidelně obměňuje každé tři měsíce, aby měli pravidelní cestující možnost poznat nové druhy kávových zrn z různých částí světa.

Například káva Colombia Huila Buenavista má jemnou, šťavnatou chuť s náznaky květin, meruněk, hroznů, ostružin a grapefruitu. Burundi Nyagishiru zaujme mléčně čokoládovými tóny s náznaky koření, karamelu a peckového ovoce, zatímco Brazil Sao Vale Do Sol se vyznačuje středně plným tělem, jemnou citrusovou kyselostí a tóny grapefruitu, vanilky, mandlí a čokolády.

V saloncích First Class a Business Class mohou hosté také využít kavárny Costa Coffee, provozované společností Emirates Leisure, která nabízí širokou škálu kávových specialit a občerstvení.

Odborné školení palubního personálu
Palubní personál Emirates je speciálně vyškolen, aby porozuměl původu kávy, rozmanitým směsím a technikám přípravy. Praktická část výcviku zahrnuje správné servírování a prezentaci kávy, včetně přípravy charakteristické arabské kávy Emirates. Cestující First Class si mohou vychutnat šálek kávy ve stylovém porcelánu od společnosti Royal Doulton.

Důraz na kvalitu vody
Emirates také věnuje pozornost kvalitě vody používané k přípravě kávy. Pravidelná údržba a dezinfekce vodních nádrží a přepravního zařízení zajišťují, že voda na palubách letadel splňuje vysoké standardy bezpečnosti a kvality.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *