Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Nejprodávanější český autor Michal Viewegh vydává novou knihu Povídky o nelásce!

Nové povídky Michala Viewegha (a jednu divadelní hru) spojuje napohled sarkastická, ve skutečnosti však spíš melancholická atmosféra nelehkého životního období.

Proměnlivé spisovatelovo alter-ego prožívá rozvod i hořká porozchodová setkání, ale i nevěřícnost a strach, když vztah k rozkolu teprve míří. Výseky z životů, kde se láska odehrála kdysi v minulosti, ale nyní je už nenávratně pryč, autor zachycuje s posmutnělým cynismem, který občas pózuje jako hrdinství, ale prozrazuje únavu a deziluzi. Vieweghovy povídky nejsou veselým čtením, ale o to jsou pravdivější…

A co o knize říká sám autor? „Moje nové povídky jsou především o tom, že láska je pořád ještě večernice plující noční oblohou – a že nejen mrtví, ale ani rozvedení či různě vyhořelí už milovat nemohou… Jsou to občas hořké příběhy, ale – jak se říká v jedné televizní reklamě na pivo: Život je hořký. Bohudík!”

O čem vypráví nová kniha Muž a žena?

Zveřejnil(a) Michal Viewegh dne Pondělí 26. března 2018

Michal Viewegh (* 31. března 1962) je nejznámějším a nejúspěšnějším současným českým spisovatelem. Je-ho knih se prodalo přes milion výtisků. Je autorem řady románů, z nichž se mnohé staly bestsellery a později byly zfilmovány. Mezi nejúspěšnější patří Báječná léta pod psa, Výchova dívek v Čechách, Román pro ženy, Účastníci zájezdu nebo Vybíjená. Po vážných zdravotních problémech v roce 2012 podstoupil dlouhou rekonvalescenci a do literatury se vrátil deníkovou knihou Můj život po životě. Ve své zatím poslední knize Muž a žena (Ikar 2018) se autor vrátil k přirozenému, jemně ironizujícímu vypravěčství, pro něž si ho čtenáři tak oblíbili.

Dovoluji si vás pozvat na křest své knihy, do Luxoru na Václavské náměstí, 4. dubna od 18. hodin

Zveřejnil(a) Michal Viewegh dne Pondělí 2. dubna 2018

Zdroj: Ikar

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *