Postní doba může být příležitostí věnovat čas svým blízkým
Když se řekne půst, spousta lidí si představí hladovění o chlebu a vodě. Je sice pravda, že v minulosti naši předkové dodržovali přísná pravidla a vyřadili z jídelníčku maso, vejce i mléčné výrobky, ale v dnešní době už to tak drsné není.
Postní doba je nejen pro věřící výborná příležitost na odlehčení stravy a pročištění organismu. Místo návštěv restaurací a přejídání se můžeme věnovat sami sobě a svým blízkým.
Salát s čočkou a špenátem
Suroviny:
100 g špenát Znojmia
lžička přepuštěného máslo
lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
50 g zelené francouzské čočky
100 g mixu salátů
1 lžička medu
hrst piniových oříšků
Postup:
Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a orestujeme na něm povolený špenát tak, aby se úplně zbavil přebytečné vody. Nakonec ho podle chuti osolíme a opepříme. Čočku si uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. V misce si smícháme olivový olej, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř. V míse si smícháme mix salátů, zálivku, čočku a zchladlý špenát. Salát naservírujeme na talíř a posypeme nasekanými piniovými oříšky.
Zdroj a foto: Znojmia