Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Vyzkoušejte koncept kapsulového šatníku a ranní rozhodování před skříní už bude minulostí

Ztrácíte s příchodem podzimu v kombinaci s brzkým vstáváním za tmy touhu hezky se ráno obléci a vyrazit do práce? V tuto chvíli si vzpomeňte na princip tzv. kapsulového šatníku, který vám ráno ušetří několikaminutové rozhodování u skříně a dovolí vám trochu si přispat. Minimalistický koncept šetří oblečení a sází na kvalitu. Věřte, že touto cestou ušetříte svůj čas, peníze i trápení. V outletovém centru Fashion Arena Prague Outlet ve Štěrboholích jsme pro vás vybrali vhodné kousky, kterými se můžete nechat inspirovat.

Aby vás při první příležitosti neskolila rýma, je potřeba se na pokles teplot připravit a začít oblečení vrstvit. Nemáte rádi zdlouhavé oblékání a velké množství vrstev? To není třeba, stačí se zaměřit na kvalitu materiálů, ze kterých své oblečení vybíráte. Přesvědčíme vás, že se nejedná o žádnou „raketovou vědu“, stačí si osvojit principy, na kterých je postaven koncept takzvaného kapsulového šatníku.

Jakkoli to může na první pohled znít podivně, čím méně oblečení budete ve skříni na podzim mít, tím lépe uděláte. Zúží vám to výběr, ale dovolí vám to popustit uzdu fantazie. Minimalistický koncept umírněného počtu kusů oblečení, které je ve skříni k dispozici, je znám už od 80. let, ale v posledních letech jste jej mohli vidět např. u Marie Kondo, známé uklízecí guru. Mít to nejnutnější, umožňuje osvobodit se od bolestivé volby, co si ráno na sebe obléci. A na podzim, při vrstvení tuto myšlenku obzvlášť oceníte.

Stačí se zamyslet nad tím, které oblečení potřebujete, které máte rádi a ve kterém se cítíte pohodlně. Ideální kousek kombinuje všechny tyto tři vlastnosti a existuje v barvách jako bílá, béžová, černá, šedá, hnědá nebo např. tmavě modrá. Na podzim se spoléhejte na snadno kombinovatelné barvy. Minimalistickým béžovým kabátem či sakem, nebo trenčkotem – léty prověřenou klasikou, zažehnáte faux-pas na pracovní schůzce, kterému byste se v případě příchodu v barevné šusťákové podzimní bundě nevyhnuli.

Tip:
Dámský trenčkot Pietro Filipi, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 9 990 Kč, outletová cena 6 993 Kč. Sako Gant obchod Gant Women, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 10 990 Kč, outletová cena 5 499 Kč. Lodičky Pietro Filipi, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 5 490 Kč, outletová cena 3 843 Kč. Šaty Pietro Filipi, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 4 990 Kč, outletová cena 3 493 Kč.

Prim hrají kromě barev také tvary a materiál, ze kterých je oblečení vyrobeno. Při stavbě funkčního šatníku je dobré si uvědomit, kterým střihům se vyhnout a které naopak v obchodech hledat. Šaty s balónovými rukávy, či vycpanými rameny mohly v létě udělat velkou parádu, ale vtěsnat je pod kabát bude namáhavé a mnohdy také neestetické. Zásadně může vaše pohodlí během dne ovlivnit i materiál, ze kterého je vybraný kousek ušitý. Umělé materiály se zpravidla nemačkají, ale nehřejí. V případě, že tvoří 100 % látky, může vám v těchto kouscích být zima i při několikerém vrstvení Spoléhejte proto na materiály jako je vlna, bavlna a kašmír. Pořizovací náklady mohou být vyšší, avšak v dlouhodobém horizontu se skutečně vyplatí do nich investovat a pokud jste si jisti svým stylem a na všechny výše položené otázky jste si odpověděli, měli byste v ruce držet kousek, který vám bude sloužit roky.

Tip:
Dámský kabát Pietro Filipi, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 6 490 Kč, outletová cena 3 245 Kč. Kabelka Lacoste, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 6 859 Kč, outletová cena 4 769 Kč.

Z výsledků budete nadšeni. Dobře padnoucí a poctivě vybrané kousky se stanou zároveň těmi nejoblíbenějšími, a vy tak sychravé období podzimu projdete s úsměvem na rtech. S takto vybraným oblečením vytvoříte nekonečně mnoho kombinací, a pokud dostanete chuť své outfity ozvláštnit, můžete experimentovat s módními doplňky.

Tip:
Sako La Martina, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 18 599 Kč, outletová cena 5 579 Kč. Košile Lacoste, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 2 879 Kč, outletová cena 1 999 Kč. Kalhoty Pietro Filipi, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 2 990 Kč, outletová cena 2 093 Kč. Košile La Martina, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 4 999 Kč, outletová cena 1 499 Kč. Taška na notebook Ecco, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 6 499 Kč, outletová cena 4 549,3 Kč. Boty John Galliano obchod Corso Roma, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 10 517 Kč, outletová cena 3 695 Kč.

Zdroj a foto: www.fashion-arena.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *