Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

MódaSport

Jak začít s golfem?

Již dávno neplatí, že golf je sportem pro privilegované vrstvy. Naopak. Jde o skvělou zábavu pro celou rodinu. Sport, při kterém se pohybujete na čerstvém vzduchu v krásné přírodě, aktivita, při které si dáte pořádně do těla.

Jako jeden z mála sportů byl golf postižen restrikcemi spojenými s COVID – 19 minimálně. Jedná se totiž o sport, který provozujete venku v malých skupinách. Vždyť jeden flight, skupina, která se vydává spolu na golfové hřiště, může sestávat maximálně ze čtyř osob. Zasportovat jste si tak mohli jít s kamarády nebo rodinou téměř kdykoliv a z pohledu pandemie bezpečně.

Začít s golfem není nikterak složité. Podívejte se třeba na web www.bavsegolfem.cz. Ten vám po zadání vaší lokality vyhledá časově i místně nejbližší příležitost, při které lze se můžete s golfem seznámit. Poté se stačí již jen krapet zdokonalit, třeba pod dohledem trenéra, získat zelenou kartu a můžete začít hrát.

Jakmile se pak poprvé postavíte na první odpaliště golfového hřiště, vstoupíte do světa hry nekonečných možností. Hrát budete proti přátelům, nebo klidně jen sami proti hřišti. Budete hrát jen tak pro radost, nebo se budete zúčastňovat turnajů a zlepšovat si hendikep. Budete objevovat kouzla krásných hřišť ve všech koutech naší vlasti nebo kdekoliv jinde. Golfové hřiště totiž najdete snad v každé zemi světa.

A hlavně zjistíte, že golf je skutečně sport. Obejít totiž osmnáct jamek golfového hřiště, to může být také sedm kilometrů chůze s bagem plným golfových holí. Spolehněte se, že na konci dne si unavení rádi sednete v klubovně a dáte si něco dobrého do žaludku.

Pro golf, stejně jako pro každý jiný sport platí, budete samozřejmě potřebovat příslušné vybavení. Kromě golfových holí, bagu a řady příslušenství typu míčky, týčka, vypichovátka apod., se kterými se postupně seznámíte, budete potřebovat také oblečení. Hrát můžete v podstatě v čemkoliv kromě džínových kalhot, které by golfista na sobě neměl mít nikdy. Obdobně jako v jiných sportovních odvětvích však platí, že investice do kvalitního oblečení se vám vyplatí.

Prémiovou značkou je v této oblasti Kjus proslulý skvělým funkčním řešením golfového oblečení pro všechny druhy počasí. Oblečení z funkčních materiálů, které odvádí pot z těla, se vám vyplatí kdykoliv, o přicházející horké letní dny to platí dvojnásob. Do letního počasí nezapomeňte přibalit také čepici a sluneční brýle. Někdy i šest hodin strávených na golfovém hřišti v letním pařáku vás totiž důkladně prověří.

Při dlouhém pohybu na golfovém hřišti se však může počasí lehce změnit. Do bagu se tak vyplatí přibalit oblečení proti dešti. V tomto ohledu nabízí Kjus dokonce golfové oblečení do celodenního deště – nepromokavé a přitom skvěle prodyšné kalhoty, bundy a další doplňky. I tak si však většina hráčů bere na hřiště vždy velký golfový deštník, který využíváte ve fázích hry, kdy putujete za míčkem, nebo míček hledáte v trávě sahající vám po kolena.

Závěrem bychom neměli zapomenout ani na obuv. Bez pohodlných bot se na golfové hřiště raději nevydávejte, nebo se vrátíte s nohami plnými bolestivých puchýřů. Golfové boty jsou nejčastěji voděodolné nebo nepromokavé, neboť se nejčastěji pohybujete na trávě, která je často mokrá. Zespodu jsou golfové boty opatřeny tzv. spiky, malými nejčastěji plastovými výběžky, které při švihu zamezí tomu, aby vám noha neuklouzla.

Podtrženo sečteno. Určitě se golfu nebojte. Je to golf pro všechny, při kterém zažijete spoustu zábavy téměř v jakékoliv době.

Tipy redakce:
KJUS WOMEN’S ENYA PRINTED POLO S/S
Nejen, že skvěle vypadá, ale je i nesmírně pohodlné a příjemné k pokožce. Řeč je o dámském polu KJUS WOMEN’S ENYA PRINTED POLO S/S. Atraktivní potisk, čtyřsměrně pružný materiál pro absolutní volnost pohybu, rychleschnoucí úprava a ochrana proti UV záření jsou trumfy tohoto přírůstku do Vašeho golfového šatníku. Doporučená MOC: 2 690 Kč

KJUS TRADE WIND SHORTS
S lehkostí za parádním švihem s radostí vyrazíte ve velmi lehkých šortkách KJUS TRADE WIND SHORTS.  Příjemný pružný a báječně prodyšný materiál má rychleschnoucí úpravu. Minimalistický design pro maximální prožitek ze hry. Bezpečná kapsa na skóre kartu, elastický pas a pohodlné kapsy jsou samozřejmostí. Doporučená MOC: 3 490 Kč

KJUS DEXTER 2.5L
Nejlehčí nepromokavé golfové oblečení na trhu pochází od značky KJUS. Kolekce DEXTER 2.5L přináší minimalistický a střídmý design, perfektní prodyšnost a nepromokavost a minimální hmotnost. Všechny zipy jsou vodě odolné, oblečení lze zabalit do vlastní kapsy. Golfisté pro ochranu horní poloviny těla mohou vybrat celorozepínací bundu, bundu s polovičním zipem a minimalistický troyer (bunda s polovičním zipem i rukávy), pro dámy je připravená celorozepínací verze. Anatomicky přizpůsobené jsou i kalhoty s dlouhými zipy usnadňujícími oblékání přes golfovou obuv. Celorozepínací bundy lze vybrat i v potištěném provedení. Minimální rozměry a objem, maximální zážitky. Doporučená MOC: 8 090 Kč (bunda), 7 840 Kč (bunda s polovičním zipem), 7 540 Kč (troyer), 6 740 Kč (kalhoty)

KJUS JUNIOR GOLF WEAR
Juniorské golfové oblečení Kjus přináší malým golfistům a golfistkám stejně pohodlné střihy a funkční detaily, na jaké jsou zvyklí dospělí. Dětská pola KJUS STEFAN POLO&STEFANIE POLO, šortky KJUS IGUANA SHORTS a sportovní sukně KJUS IMMI SKORT tak jsou ze čtyřsměrně pružných materiálů pro neomezenou volnost pohybu, jejichž rychleschnoucí úprava a vysoká prodyšnost dodávají celodenní komfort, ať na greenu či ve škole. Perfektní oblečení pro malé golfové hvězdy je dostupné ve velikostech 116–176. Doporučená MOC: 1 340 Kč (pola), 1 340 Kč (šortky), 1 590 Kč (sukně)

Foto: archiv KJUS

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *