Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Opatství Stift Klosterneuburg má více než 900 let a nejstarší vinice v Rakousku

Opatství leží u Vídně a dodnes je významným sídlem řádu augustiniánů a mužského chóru. Opatství vlastní jedinečné umělecké skvosty, sdílí kulturní hodnoty a patří mu nejstarší ovocná zahrada a vinice. Je to již více než 900 let (od roku 1114), kdy sv. patron Rakouska – markrabě Leopold III. Babenberský, položil základní kámen tohoto unikátního místa. Objevte tento skvost s rodinou, s přáteli nebo i sólo.

Doporučujeme si prohlédnout unikátní Středověký oltář – Verduner Altar (1181), který znázorňuje historii Bible v doslova dechberoucích obrazech. Oltář naleznete v síni pokladů, kde je kromě něho uložena svatá národní koruna nebo klobouk rakouského arcivévody. Klobouk rakouského arcivévody byl naposledy nasazen v roce 1989 a od té doby je zde uložen.

V nejstarší vinici Rakouska, která existuje již od roku 1144, ukládají mniši kvalitní vína ze zdejších vynikajících odrůd hroznů. Nesmíme zapomenout i skvělé mošty z vlastní zahrady, která je nejstarší ovocnou zahradou v Rakousku.

Opatství Stif Klosterneuburg má opět otevřeny brány pro turisty
Návštěvníci mají na výběr z bohaté nabídky prohlídek opatství. Navštívit můžete zdejší muzeum, pokoj pokladů, výstavu s názvem “Co nás bolí”, či prohlídku císařského pokoje. Nejstarší vinice v Rakousku láká milovníky dobrého vínka a je již otevřena v regulérních otevíracích časech. Klášter má bohatou historii, odehrávalo se zde mnoho životních příběhů. Koho zajímají příběhy ze života, možná na konci prohlídky objeví i známý závoj paní Agnes. Ale to už necháme na vás, jaký program si v tomto impozantním opatství Stift Klosterneuburg vyberete. Nenechte si proto ujít navštívení toho pozoruhodného místa, které je nedaleko Vídně, protože jeho návštěvu vám vřele doporučujeme.

Zdroj a foto: www.stift-klosterneuburg.at, kamkam.eu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *