Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Není jediná, které ublížil. Druhý díl minisérie Guru již v pátek na Voyo!

V pátek, 21. ledna, se exkluzivně na Voyo představí druhá část třídílné minisérie Guru v režii Bisera A. Arichteva, která byla natočena pod značkou Voyo Originál. Je inspirována skutečnými událostmi a reflektuje společensky závažné a aktuální téma – zneužití nadřazeného postavení ke znásilnění či jinému sexuálnímu útoku.

I ve druhém dílu minisérie Guru vyšetřují policistka Petra (Zuzana Stivínová) a její tým znásilnění mladé ženy Alice (Anna Fialová) a v rámci pátrání se stále hlouběji noří do manipulativních praktik samozvaného guru Marka (Vojta Kotek) a jeho společnice Kláry (Kristýna Podzimková). Kromě toho začíná příběh sledovat studentku Kamilu (Alžběta Malá) a její matku Magdu (Lucie Štěpánková). Ty žijí ve zdánlivě fungující domácnosti, Magda v manželství s Milanem (Vasil Fridrich), Kamila obklopená milujícími rodiči a mladším bratrem. Jenže – jak se začíná vyjevovat – za falešně dokonalou fasádou se skrývají lži, zatajování a manipulace. Alice, která začala na vlastní pěst pátrat po dalších obětech guru, se o Kamile dozvídá a dá na ni v rámci vyšetřování tip Petře. Netuší, že tím dá do pohybu velmi dramatické události s tragickými následky.

Kamilu si v minisérii zahrála absolventka DAMU Alžběta Malá, pro níž je Guru první velkou filmovou příležitostí. „Bylo to těžké. Já s tím osobní zkušenost naštěstí nemám. O to komplikovanější bylo pochopit, proč postava Kamily jedná tak, jak jedná. Zpočátku jsem si s tím nevěděla rady, musela jsem hodně pátrat sama v sobě, až mi v něčem začala připomínat mé mladší já. A to mě k ní přivedlo,” odpovídá na otázku, nakolik složité pro ni bylo vžít se do pocitů oběti znásilnění Alžběta Malá. Její filmová matka Lucie Štěpánková, již diváci Novy znají například z Policie Modrava či Profesora T., ji doplňuje: „Guru je temný příběh, ale vzhledem k jeho poslání a vyznění má smysl ho vyprávět. Téma manipulace je i pro mě osobně hodně důležité a silné, takže vlastně i méně příjemnou část herecké přípravy jsem projektu věnovala ráda.A konkrétně ke své postavě Magdy pak dodává: Patří mezi lidi, kteří jsou manipulováni, aniž by si to byli ochotni připustit a něco s tím dělat. Je ve stále zoufalejší osobní situaci, ztrácí pevnou půdu pod nohama, neví si rady sama se sebou a začne manipulovat svým okolím, zejména svou dcerou Kamilou. Když Magda prozře a svou osobní situaci rozkryje, je už pozdě.

Autoři projektu: Jan Coufal, Filip Bobiňski, Petr Šizling // Režie: Biser A. Arichtev // Námět: Hana Roguljič // Scénář: Jan Coufal // Kreativní producent TV Nova: Michael Bütow // Producent Dramedy Productions a showrunner: Filip Bobiňski // konný producent Dramedy Productions: Petr Šizling // Hlavní kameraman: Marek Janda // Zvuk: Daniel Němec // Střih: H.M.C. a Martin Šašek // Kostýmní výtvarnice: Stáňa Šlosserová // Umělecký maskér: Pavel Bauer // Architekt: Adam Pitra // Casting: Petra Svarinská // Vedoucí produkce: Tereza Lacinová

Hrají: Anna Fialová, Zuzana Stivínová, Vojtěch Kotek, Kristýna Podzimková, Alžběta Malá, Lucie Štěpánková, Vasil Fridrich, Denisa Barešová, Martina Czyžová, Martin Myšička, Michal Isteník, Lukáš Melník, Adéla Petřeková, Marek Pospíchal, Jiří Roskot, Elizaveta Maximova a další.

Zdroj a foto: TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *