Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Zahajte masopust s vašimi oblíbenými jídly ve 100% rostlinné variantě

Oslavy masopustu jsou po celé Evropě veselé a tradičně je provází dobré jídlo. Nejdříve velice syté, ale s Popeleční středou, která letos připadá na 2. března, se začíná jíst odlehčeně a zcela bez masa. Čistě rostlinná strava pomáhá nejen k očistě těla, ale může být také známkou aktivnějšího postoje k udržitelnosti. Pokud chcete letošní půst od masa také dodržet, zkuste ho ve skandinávském stylu spolu s Naturli’. Od března nabízí na českém trhu rostlinné alternativy oblíbených hlavních jídel.

Rostlinné stravování je ve Skandinávii rozšířený fenomén. Je všeobecně známé, že dbát na pestré složení stravy a nahrazovat živočišné výrobky těmi rostlinnými není móda, ale trend. Odlehčování jídelníčku se nejvíce řeší právě v jarním období, během kterého se odjakživa doporučuje držet půst. Právě tento moment může být pro leckoho příležitostí ke změně. Od kompletního půstu přes masový až po stoprocentně rostlinný – ať zařadíme jakýkoliv uvážlivý půst, tělo nám rozhodně poděkuje.

Řízek bez masa
Jedna z možností je také zkusit půst jinak. A to tak, že do jídelníčku budeme postupně zařazovat co nejvíce rostlinných výrobků a nahrazovat jimi ty živočišné. Není nutné se stát veganem, stačí jen zkusit vyměnit kus masa k obědu za rostlinnou variantu. Při takovém půstu je dobré mít na výběr dostatečné množství náhradních variant jídla. Počítejme s tím, že rostlinná strava je opravdu lehce stravitelná, a proto je vhodné si vytvořit malou zásobu do mrazáku na chvíle, kdy člověka nečekaně přepadne hlad.

Oblíbená pizza 100% rostlinná
Naturli’, skandinávská značka s třicetiletou tradicí, je známá tím, že její produkty jsou chutí a strukturou velmi blízké originálním živočišným variantám. Osm mražených novinek, které v březnu uvádí na tuzemský trh, tak hravě a chutně nahradí různé masové obědy. Za zkoušku stojí například veganské pizzy, jež tvoří z velké části stoprocentně rostlinný sýr a alternativa uzeniny či masa a pro lepší chuť jsou navíc předpečeny v kamenné peci. Za zmínku jistě stojí také to, že na trh přicházejí i čtyři lahodné zmrzliny Naturli’, které jsou navíc rovněž stoprocentně rostlinného původu.

„Uvedením nových produktů Naturli’ na český trh hodláme potěšit milovníky alternativních rostlinných výrobků, a hlavně nadchnout ke změně všechny zaryté masožravce. Mražené produkty od Naturli’ jsou opravdu chutné a snadné na přípravu. Věříme, že si najdou své příznivce a vybídnou je k vyzkoušení lehké stravy,“ říká Šárka Grecu, produktová manažerka ve skupině Orkla Foods Česko a Slovensko. Výrobky Naturli’ budou zpočátku k dostání v online obchodech Rohlík, Košík a v síti prodejen JIP. Další budou postupně přibývat.

Tip redakce:
Láká vás vyzkoušet si na chvíli život bez masa? Přicházející jaro je pro takový experiment ideálním obdobím! Malá změna v jídelníčku může být přínosná nejen pro vás, ale i pro planetu. A s výrobky, které jsou dnes na trhu, už nemusíte dělat žádné kompromisy. Osm novinek od značky Naturli’ přináší na pulty obchodů alternativy oblíbených jídel. Vyzkoušíte raději klobásky, nugetky, mleté na burgery, pizzu Capricciosa či Mexicana, nebo si dopřejete lahodnou zmrzlinu? Všechny výrobky jsou 100% rostlinné, některé vyrobené z luštěnin a většina je dokonce bezlepkových. I změna může chutnat! Doporučená cena: zmrzliny 169,90 Kč, pizzy 99,90 Kč a 100% rostlinná jídla 109,90 Kč

Zdroj a foto: www.naturli-foods.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *