Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

SoutěžZábava

Soutěž, která letí vyzývá všechny zpěváky do V. ročníku 2022

V Pražské Music City proběhne 22. – 23. května od 10 hodin výběrové kolo účastníku, moderního zpěvu a vlastní tvorby, pěvecké soutěže Hlas Česka, Moravy a Slezska, jediné svého druhu na území Česka a Slovenska. Třetí výběrové kolo se uskuteční 7. května 2022 v Klubu Art Opava (OKO). Výběrové kolo pro zpěv klasický je formou video nahrávky.

Zájemci se mohou registrovat do 9. dubna 2022 na webových stránkách soutěže www.hlasceska.cz, kde také naleznou veškeré propozice. Semifinále a finále odstartuje 21. – 22. května 2022 v městě Krnově v KS sv. Ducha a v Kofola Music Clubu Krnov. Galakoncert s vyhlášením vítězů proběhne 22. května 2022 v 19 hodin v Kofola Music Clubu v Krnově pod moderátorskou taktovkou Sonii Edde a Martina Bodešínského. Na koncertě vystoupí osobnosti z řad obou porot jako např. zpěvačka Tereza Rays (Electric Lady), Richard Pekárek, Eva Matějovská, Yanna, Jana Šrejma Kačírková, Roman Hoza a další.

Zakladatelkou soutěže je operní pěvkyně a pedagožka Ilona Rédlová. „Zúčastnit se mohou všichni amatéři a poloprofesionálové od 8 do 99 let. Soutěží se v klasickém a moderním zpěvu, důležitou součástí této soutěže je i autorská tvorba. Tváří soutěže se stala zpěvačka moderátorka Rádia Kiss Sonia Edde. Velmi si vážíme toho, že patronkou pro klasický zpěv je již 5. rokem operní pěvkyně Jana Šrejma Kačírková, držitelka tří Cen Thálie,“ řekla k soutěži Rédlová. Dalšími porotci jsou například zpěvačka Eva Matějovská, zpěvačka Yanna, muzikálový zpěvák Richard Pekárek, producent Roman Rossi, operní pěvec Roman Hoza, nebo mezzosopranistka Václava Krejčí Housková.

„Když jsem poprvé slyšela o soutěži Hlas Česka, Moravy a Slezska, tak jsem měla obrovskou radost, že existuje něco podobného jako velké televizní soutěže, ale právě bez kamer. A když jsem byla oslovena, abych se stala tváří soutěže a současně porotkyní moderního zpěvu, nepřemýšlela jsem a nabídku s radostí přijala, protože si myslím, že je mnoho talentů  v ČR a zaslouží si velkou pozornost i mimo kamery. Proto se nebojte přihlásit a zkusit štěstí. Moc se na vás, spolu s ostatními těším,“ řekla k soutěži Sonia Edde.

Soutěž organizuje Hlas Česka, z. s., za finanční podpory města Krnova,  jejímž prvořadým cílem je podporovat kulturu a umění v ČR.

Zdroj a foto: www.hlasceska.com         

Jeden myslel na “Soutěž, která letí vyzývá všechny zpěváky do V. ročníku 2022

  • Skvělá pěvecká soutěž s přátelskou atmosférou a výbornou organizací. Pomůže vám získat cenné pěvceké zkušenosti na poli klasické a populární hudby. Neváhejte se přihlásit. Budete nadšení. Já jsem byla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *