Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Jak se postarat o své věci při stěhování?

Změna bydliště je pro většinu lidí obvykle velkou událostí, a to i v případě, že se jedná o nové bydliště ve stejném městě. Někdy je pro nás stěhování skutečnou příležitostí začít novou kapitolu našeho života. Než si ji však budeme moci plně vychutnat, musíme celý proces zorganizovat, což může být v mnoha ohledech problematické. Jak zorganizovat stěhování a jak nám mohou pomoci samoobslužné sklady?

Stěhování – jak zorganizovat přepravu věcí?
Jednou z nejdůležitějších součástí každého stěhování je příprava věcí na možnou přepravu. Ať už se váš nový byt nachází jen o pár ulic dál, nebo se stěhujete do města na druhém konci Česka, musíte všechny své věci zabezpečit tak, aby se během přepravy nepoškodily.

Proto je nutné předem si připravit zásoby kartonových krabic, bublinkové fólie, lepicí pásky, kartonu nebo starých novin, kterými lze krabice naplnit. Nezapomeňte krabici zcela zaplnit, zejména pokud do ní vkládáte poměrně těžké věci. Jinak se i ten nejpevnější kartonový obal může při pokusu o přemístění jednoduše rozbít. Je také dobré každou krabici zvlášť podepsat, což usnadní pozdější vybalování bez zbytečných starostí.

Pokud nestěhujeme příliš mnoho věcí (například nábytek je již na svém místě), můžeme si přepravu jistě zajistit sami, v opačném případě je dobré zvážit najmutí profesionální stěhovací firmy. Navzdory zdání to může být mnohem levnější řešení, zejména když naše auto nemá dostatek místa a museli bychom podniknout několik cest, abychom vše dopravili na nové místo.

Uložení věcí na stěhování
I když jsme lidé s dobrým smyslem pro organizaci a dokážeme bez větších problémů plánovat velké věci, některé věci prostě nemůžeme ovlivnit. Je snadné si představit situaci, kdy přijde den, kdy opustíte svůj starý byt, a zároveň… Je snadné si představit situaci, kdy přijde den, kdy musíte opustit svůj současný byt, ale zároveň se ještě dokončuje nový, což znemožňuje zůstat v něm ještě několik nocí. Obvykle se nájemní smlouva nebo prodej bytu uzavírají předem, takže se může stát, že noví nájemníci jsou připraveni obsadit naše současné čtyři kouty a my ještě nemáme možnost se přestěhovat do jiného.

Co v takovém případě dělat? Zatímco najít si ubytování u rodiny nebo přátel je snadné, uskladnit všechny věci je obtížnější. Řešením se mohou stát samoobslužné sklady, známé také pod obecným názvem self storage. Co to je? Jedná se o službu, která spočívá v pronájmu skladovacích prostor o velikosti zvolené zákazníkem. Můžeme tam umístit nábytek, oblečení, sportovní vybavení nebo elektronická zařízení – zkrátka vše, co si chceme vzít s sebou při stěhování.

V Česku jsou tyto boxy k dispozici v Praze v Dejvicích, Holešovicích a na Pankráci, díky společnosti Less Mess Storage – všechny dostupné lokality najdete na https://www.lessmess.storage/cs/lokality/

Nájemní smlouva uzavřená se společností se vztahuje na dobu neurčitou, takže je na vás, jak dlouho chcete prostory využívat. Přístup k úložišti je navíc denně nebo časově neomezený. Vaše věci zde mohou počkat, dokud nebudete připraveni nastěhovat se do nového bytu. Je to jistě pohodlný a zároveň bezpečný způsob ukládání věcí, a to za vhodných podmínek.

Foto: archiv Less Mess Storage

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *