Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Prima Hvězdné léto pod žižkovskou věží startuje premiérou S pravdou ven

Premiérou čtvrtého ročníku Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží je francouzská komedie z prezidentské pracovny S pravdou ven, herce Petra Rychlého a Luboše Veselého v ní režíruje Ondřej Rychlý. Své novinky do programu kryté letní scény Divadla Kalich letos přinesou také Jana Paulová s Václavem Vydrou, Carmen Mayerová s Terezou Kostkovou a Petr Čtvrtníček s Jiřím Lábusem. Pod žižkovskou věží se začíná hrát 28. června, představení jsou naplánována až do 7. září.

Vedle osvědčených komediálních titulů i novinek pořádajícího Divadla Kalich, Komorního divadla Kalich a Divadla Palace program nabídne také vyhledávané tituly Saturnin, Caveman, Můžem i s mužem, Dva nahatý chlapi, Carmen Y Carmen, Hrdý Budžes, jevištní talk show Jana Krause a Honzy Dědka, své koncerty tradičně odehrají Tomáš Klus, Ondřej Havelka s Melody Makers, 4TET, největší hity Karla Gotta zazpívají v programu Jdi za štěstím Bohuš Matuš a Marian Vojtko. Sobotní dopoledne budou patřit pohádkám.

Celkem je naplánováno téměř 60 představení s tím, že stále pod žižkovskou věží platí pravidlo, že diváci se tu každý večer setkají s naší hereckou či muzikantskou špičkou. Jména jako Iva Janžurová, Jana Paulová, Barbora Hrzánová, Václav Vydra, Dagmar Pecková, Pavel Zedníček, Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Petr Rychlý, Carmen Mayerová, Radek Holub, Ondřej Vetchý, Sabina Remundová, Nela Boudová, Aleš Háma, Jiří Langmajer, Petr Čtvrtníček, Tereza Kostková a celá řada dalších to jen potvrzují.

„Za dva uplynulé ´covidové´ ročníky jsme si zvykli, že letní venkovní divadelní produkce představují pro diváky větší jistotu než kamenná divadla, sešněrovaná často se měnícími nařízeními. Loni i předloni provázely každé představení skutečně bouřlivé ovace, na lidech v hledišti bylo znát, jak intenzivně si divadlo užívají. Věřím, že také pro rok 2022 se nám podařilo sestavit atraktivní program, naplňující představu pohodově stráveného letního večera, a že si důvěru diváků zasloužíme. Každá zakoupená vstupenka je pro nás tou největší podporou, které si opravdu moc vážíme. Zahajovací premiérou čtvrtého ročníku Prima Hvězdného léta bude výborná francouzská komedie z prezidentské pracovny S pravdou ven s Petrem Rychlým v hlavní roli, která je zároveň prvním titulem dlouhodobé spolupráce, na které jsme se s Petrem dohodli. Jeho hereckým partnerem je Luboš Veselý. Stejně tak mám radost, že jsme po několikaletém hledání našli ten pravý text pro společnou inscenaci Jany Paulové a Václava Vydry v podobě komedie Nikdy není pozdě, v níž se představí v šesti rolích. Třetí novinkou v programu bude hořká komedie Na útěku, která je pro mě velkým zážitkem díky výkonům Carmen Mayerové a Terezy Kostkové. A moc se těším také na návrat slavného představení Petra Čtvrtníčka a Jiřího Lábuse Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?.  S oběma protagonisty jsme se shodli, že současnost přináší nové podněty, o které bude radost původní text aktualizovat, a že je na čase Ivánka vrátit na jeviště,“ říká producent Michal Kocourek.

Letní scéna pod žižkovskou věží bude také letos kryta lehkou střechou, chránící diváky před deštěm i slunečními paprsky. Stejně jako v předchozích ročnících nabídne náročnějším divákům VIP zónu se samostatným zázemím a místy v předních řadách. Vstupenky i dárkové poukazy jsou v prodeji na www.divadlokalich.cz.

Zdroj a foto: Divadlo Kalich

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *