Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

BydleníSport

Dnes je světový den oceánů! Přibližte si i vy životu světových surfařů!

Světový den oceánů má připomínat důležitost oceánů a moří po celém světě a potřebu ochrany tohoto cenného prostředí.

S oceány je také úzce spojený surfing. Sport, který si získává srdce lidí po celém světě. IKEA začala spolupracovat se světovou surfařskou ligou (WSL), aby zjistila, jak vypadá každodenní život aktivních lidí, kteří jsou neustále v pohybu a žijí v blízkém sepětí s oceánem. Výsledkem je kolekce praktických výrobků s atraktivním designem pro život doma i na cestách.

Spoluprací s WSL se IKEA chtěla dozvědět více o potřebách a požadavcích surfařů. Jejich životní styl nám pomohl získat spoustu důležitých poznatků o tomto způsobu nomádství, jako je třeba organizování, neustálé přesuny a velká vlhkost.

„Stejné potřeby má kromě surfařů ještě spousta dalších lidí. Proto nás to inspirovalo vytvořit výrobky, které obohatí život všech s podobnými potřebami. Doufáme, že tato kolekce rozšíří životní styl surfařů do domácností a každodenních životů mnoha lidí,“ uvádí Wiebke Braasch, designérka v IKEA of Sweden.

Kolekce KÅSEBERGA se skládá z více než 25 výrobků, které najdou uplatnění jak doma, tak všude, kam je osud zavane. Patří sem plováky na body surfing, plážová židlička, přenosný gril, konferenční stolek a taška navržená speciálně tak, aby posloužila i při úklidu pláže.

Spolupráce s WSL a renomovanými surfaři Kassiou Meador a Robem Machado se nesla v duchu funkčnosti, většího využití recyklovaných materiálů a propagace cirkulárního stylu života. Ve výsledku je velká část výrobků z kolekce KÅSEBERGA vyrobena z recyklovaného polyesteru, zatímco další jsou vyrobeny z obnovitelných zdrojů, jako třeba bambus a korek.

„Bylo mi opravdovou ctí a potěšením, že jsem při navrhování kolekce KÅSEBERGA mohla spolupracovat s Robem Machado, WSL a IKEA. Kolekce domácích potřeb inspirovaných oceánem a vybavení surfaře je co nejpraktičtější a snaží se mít minimální dopad na životní prostředí. Je určena pro rostoucí světovou komunitu surfařů a milovníků pláží, kteří se chovají ohleduplně k naší planetě,“ popisuje surfařka a podnikatelka Kassia Meador.

„Pro nás z WSL bylo opravdu za odměnu pozorovat, jak nám za spolupráce s designéry IKEA vzniká pod rukama kolekce udržitelných výrobků KÅSEBERGA. Iniciativy IKEA na podporu trvalé udržitelnosti jsou v souladu se snahami WSL a jejích příznivců. Jsme si jistí, že si tyto výrobky z recyklovaných a obnovitelných materiálů získají velkou oblibu u surfařů, milovníků moře i krásného designu,“ svěřuje se Cherie Cohen, finanční ředitelka WSL.

Zdroj a foto: IKEA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *