Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Jednoduchý a rychlý recept na lahodné kuře

„Hledáte jednoduchý a rychlý recept, kterým ohromíte své blízké? Vyzkoušejte obměnu tradičního pečeného kuřete. K němu připravte šťouchané brambory a dokonalý nedělní oběd je na světě,” říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.

Suroviny:
Celé kuře (či čtvrtky – dle počtu osob, ideálně z domácího chovu)
na každou osobu půl jablka
4 lžíce ghí od Českého ghíčka
kmín
majoránka (ideálně čerstvá)
sůl

Postup:
Kuře osolíme, okmínujeme a položíme do vymazaného pekáče. Poklademe ho jablky, čerstvou majoránkou a hoblinkami ghí od Českého ghíčka. Kuře pečeme do zlatova v předehřáté troubě.

Tip: Vařte zdravě!
Ghí od Českého ghíčka se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě nepostradatelnou ingrediencí v kuchyni. Má totiž mnoho skvělých vlastností – báječně chutná, voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K a navíc je bez mléčné bílkoviny. Také se nemusí chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Koupíte ho v mnoha velikostech, variantách (klasické, bio či kozí), s mnoha příchutěmi (se solí a česnekem, s kurkumou a pepřem, se skořicí a vanilkou, s chilli…) na www.ceskeghicko.cz. A kromě slaných variant tady myslí i na děti a mlsouny s Ghítelami, které jsou zdravou variantou sladkých pomazánek.

Zdroj: www.ceskeghicko.cz, Lucie Rosenbergerová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *