Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zdraví

Vyživte své vlasy z venku i zevnitř

Snad každá žena touží po lesklých vlasech se zdravými konečky. Ale víte vůbec, jak o svou kštici správně pečovat? Už dávno totiž neplatí, že péče o vlasy se skládá pouze z šamponu a kondicionéru. A ani nákup nejnovějšího a nejdražšího produktu bohužel není vždy řešením. Ve skutečnosti je starostlivost o vlasy mnohem složitější.

Vlasy jsou jednou z nejrychleji rostoucích tkání v těle. Obecně se skládají z 98 % z bílkoviny (keratinu), trochu síry a dalších stopových prvků. Technicky sestávají ze dvou částí: z živé, která je tvořená vlasovým folikulem pouze v místech, kde pod úrovní pokožky vyrůstá z vlasového váčku a mrtvé tkáně tvořené zejména bílkovinami, jenž je na hlavě viditelná. Možná vás zklameme, ale množství vlasů na hlavě, jejich kvalita a tloušťka závisí především na genetice. Naštěstí ale i ve velké míře na výživě.

Projezte se ke svým vlasovým cílům
Výživné látky jsou nejúčinnější, když se podají vnitřně. Důležitá je tedy nejen vyvážená a pestrá strava, ale i kvalitní vlasová výživa, která vlas posílí a dodá mu potřebné látky zevnitř, jak se říká i zde platí pravidlo ‚, jste to, co jíte‘‘.

Nenápadný stromek moringa olejodárná (Moringa oleifera) původem z Indie, se pro své četné přínosy a pozitivní účinky na zdraví i kvalitu vlasů využívá úplně celý – od kůry přes listy, plody i květy až po kořen. A právě listy mají vysoký obsah vitamínů, antioxidantů, minerálů a aminokyselin, proto jsou z mletých listů vyrobené i tobolky Moringa od Green idea, které blahodárně působí na kvalitu vlasů.

MSM od Green idea neboli metylsulfonylmetan je přirozeně se vyskytující forma síry, která díky svým blahodárným účinkům na vlasy, nehty a pokožku bývá často označována jako krásný minerál. MSM do svého těla získáváme i z různých potravin (celozrnné pečivo, rajčata, jablka, zelené saláty) a nápojů (káva), protože ale ne každý dodržuje zdravý životní styl, je vhodné jej dodávat i prostřednictvím potravinových doplňků.

Zlepšete strukturu díky luxusním olejům
Olej na vlasy dokáže opravdové zázraky – jedna lahvička splní funkci několika přípravků. Ve skutečnosti stačí své vlasy pozorovat a oni vám sami řeknou, kdy olej potřebují. Ideální volbou pro zdravý růst vlasů jsou přírodní oleje v nejčistší kvalitě s certifikací BIO kosmetiky.

Který olej je vhodný, na jaký typ vlasů?
Normální vlasy (arganový olej a jojobový olej), suché vlasy (arganový olej, jojobový olej, pískavice olej a avokádový olej), poškozené vlasy (jojobový olej, avokádový olej a arganový olej), jemné vlasy (arganový olej, avokádový olej a jojobový olej), vlnité vlasy (arganový olej, avokádový olej a jojobový olej), suchá vlasová pokožka (jojobový olej a pískavice olej), lupy (jojobový olej).

Moringa, doplněk stravy, prodává greenidea.cz, 60 ks za 198 Kč
Bylina, kterou díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů a dalších nutričně hodnotných látek řadíme mezi superpotraviny. Moringa působí blahodárně na kvalitu vlasů, kterým navrací vitalitu.

MSM, doplněk stravy, prodává greenidea.cz, 180g za 148 Kč
Methylsulfonylmethan je přírodní, nejlépe vstřebatelná organická sloučenina síry. Biologicky aktivní síra je nutná pro správné fungování organismu. Podporuje růst vlasů a nehtů, napomáhá při potížích s akné.

Arganový olej BIO, péče o pleť a pokožku, prodává greenidea.cz, 25 ml za 188 Kč
Patří mezi nejluxusnější a zároveň nejdražší kosmetické oleje světa, často je pro své výjimečné vlastnosti nazýván marockým zlatem. Vhodný zlepšení kvality vlasů na suché, poškozené a roztřepené vlasy.

Avokádový olej BIO, péče o pleť a pokožku, prodává greenidea.cz, 25 ml za 188 Kč
Svými účinky patří mezi nejkvalitnější kosmetické oleje. Olej je bohatý na širokou škálu nenasycených mastných kyselin, vitamínů, minerálů, fytosterolů a lecitin. Avokádový olej je lehčí než většina ostatních olejů, díky tomu je skvělou volbou pro všechny druhy vlasů.

Jojobový olej BIO, péče o pleť a pokožku, prodává greenidea.cz, 25 ml za 698 Kč
Za studena lisovaný vosk získávaný ze semen jojobového stromu je lidově nazývaný jojobový olej. Výjimečný je svojí přirozeností a vyvážeností. Lze použít také formou masky na vlasy.

Pískavice olej BIO, péče o pleť a pokožku, prodává greenidea.cz, 25 ml za 698 Kč
Olej z pískavice, které se také říká řecké seno, patří mezi vzácné kosmetické oleje.
Je unikátní v péči o vlasovou pokožku a vlasy, zlepšuje jejich strukturu, lomivost a vypadávání.

Značka Green idea se zrodila z touhy a nadšení čerpat léčivou sílu z rostlin. Vznikla po dlouholetém působení a výzkumu společnosti Topvet vyrábějící přírodní kosmetiku, doplňky stravy a tinktury. Značka Green idea je prémiovou řadou české společnosti Topvet, za níž stojí rodinná tradice již od roku 1990. Přípravky splňují přísná kritéria bio kosmetiky, neobsahují ropné deriváty, syntetická barviva, parfémy, konzervanty a živočišné látky.

Zdroj a foto: Topvet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *