Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Vystoupejte po naučné stezce Cesta od renesance k baroku na Křížový vrch

Výstup za panoramaty města na úpatí Hřebečského hřbetu se nese ve znamení baroka. Cesta je lemována několika barokními kaplemi a nejinak je tomu i na samotném vrcholu, kterému dominuje barokní sousoší Kalvárie.

Z historického centra Moravské Třebové vás přes renesanční zámek až na Křížový vrch zavede naučná stezka Cesta od renesance k baroku.

Pokud by vám nestačilo cestování za stavebními slohy, můžete se vypravit na cestu kolem světa do moravskotřebovského muzea.

V jeho expozicích najdete artefakty z exotických destinací, jako jsou Japonsko, Indie, Tibet a v neposlední řadě Egypt, odkud pochází nejcennější kus celé sbírky – skutečná mumie princezny Hereret.

Objevte další skvosty z regionu Českomoravského pomezí, více na: www.ceskomoravskepomezi.cz.

Tip redakce:
Poznejte jedinečné turistické cíle regionu na pomezí Čech a Moravy. Nevšední zážitky slibuje kouzelný zámek v Litomyšli zapsaný na seznam UNESCO i neméně půvabné paláce v Nových Hradech a Moravské Třebové či tajemný hrad Svojanov. Úchvatnými památkami i příběhy slavných osobností vás okouzlí historická města Polička a Svitavy. Nebo vás spíše zaujmou prvorepublikové automobily ve Vysokém Mýtě či projížďka vláčkem po úzkokolejce v Mladějově? Za přírodními krásami se vydáte po stovkách kilometrů turistických a cyklistických tras. Zavedou vás do skalních měst Toulovcových maštalí, k bývalým dolům na Hřebči nebo třeba k některé z mnoha rozhleden. Více na: www.pokladnicezazitku.cz

Zdroj a foto: https://rozhled.ceskomoravskepomezi.cz/13_77970_vyhlidkove-misto-krizovy-vrch-moravska-
trebova_krizovy-vrch/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *