Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiKosmetikaZdraví

Dětská pokožka potřebuje speciální péči

Nejen letní měsíce přináší zvýšenou potřebu péče o pokožku, což platí hlavně v případě našich nejmenších. Jejich pokožka je o poznání citlivější a vnímavější k nepříznivým vnějším vlivům, jako je například zvýšená prašnost nebo horko, než je tomu u dospělých. Dětská pokožka je totiž tenčí a jemnější a nemá ještě plně vyvinuté obranné mechanismy, které získá až mezi třetím a čtvrtým rokem života dítěte.

Péče přitom začíná už u samotného koupání, kdy pokožku zbavujeme potu, částic prachu a dalších nečistot i různých mikroorganismů. Pozornost je v tomto případě potřeba zaměřit na volbu správných přípravků. Ty by měly být speciálně vyvinuty pro péči o nejmenší a být co nejšetrnější. „Pokožka kojenců a batolat se od pokožky dospělých značně odlišuje a nedokáže pracovat s naprostou většinou biologicky aktivních látek, které známe ze složení kosmetiky pro dospělé. Proto v dětské kosmetice nepoužíváme silně odmašťující syntetické tenzidy ropného původu, protože nemívají důsledně kontrolovaný obsah nežádoucích stopových příměsí a citlivou pokožku by mohly vysušovat,“ říká Stanislav Pávek, specialista vývojového týmu přírodní kosmetiky FeelEco Baby. Přípravky by zároveň neměly obsahovat složky, které mohou citlivou dětskou kůži podráždit a způsobovat alergické reakce, jako jsou konzervanty a silné parfemace.

„Dětská pokožka má vyšší schopnost vstřebávat cizorodé látky, které pro její zdraví mohou být rizikové. Proto je nutné se při péči vyhnout celé řadě nežádoucích ingrediencí, jako jsou parfémy, konzervanty nebo alergeny, které mohou mít vliv na zdraví nejen dětí. Parfémy například mohou citlivé pokožce způsobovat nepříjemné reakce, a to bez ohledu na to, zda jsou tvořeny synteticky nebo z přírodních zdrojů. Jejich vysoká koncentrace může kůži silně dráždit a narušovat její ještě nedovyvinutou ochrannou vrstvu. Nejlepší je proto sáhnout po přípravcích bez parfemace. Stejně tak byste se měli vyhnout přípravkům obsahujícím nežádoucí konzervanty, které patří spolu s parfémy k nejčastějším alergenním složkám,“ doplňuje dále Radek Marták, ředitel výzkumu a vývoje FeelEco.

Nejen v létě je pak dobré volit přípravky, které pomáhají kůži hydratovat. Funkční ochranná bariéra pokožky dítěte se nachází v její nejsvrchnější vrstvě, od narození se postupně vyvíjí a zcela dokončena je až po 3-4 letech věku dítěte. Pokožka kojenců je tedy mnohem náchylnější k vysoušení, čemuž může v letních měsících ještě více přispívat teplo a zvýšené pocení.

Tip FeelEco:
Česká značka výjimečných přírodních produktů pro péči o zdraví, rodinu a domácnost FeelEco vyvinula speciální řadu dětské hypoalergenní kosmetiky s názvem Baby, která je určena pro péči o ty nejmenší od prvních dnů jejich života. Vhodná je ale i pro osoby s citlivou pokožkou nebo alergiky. Ve složení produktů najdete převážně látky přírodního původu a přípravky neobsahují žádné parfémy, konzervanty ani alergeny. Potvrzením kvality a hypoalergenního složení je i výborný výsledek v nezávislém hypoalergenním klinickém testu HRIPT. Součástí kosmetické řady Baby je FeelEco Hypoalergenní koupelový olej Baby, FeelEco Hypoalergenní sprchový gel Baby a FeelEco Hypoalergenní vlasový šampon Baby.

FeelEco Hypoalergenní koupelový olej Baby
FeelEco hypoalergenní koupelový olej, který získal hypoalergenní klinický test bezpečnosti HRIPT, byl speciálně vyvinutý pro koupání šetrné k jemné pokožce novorozenců, kojenců a batolat a lze jej používat od prvních dní života. Jeho složení je 100 % přírodního původu a neobsahuje žádné parfémy, které mají alergenní potenciál. Olej zároveň neobsahuje žádné vysoce účinné tenzidy, které by vysušovaly pokožku, ale pouze jemné emulgátory, které po kontaktu s vodou vytvoří jemné čistící mléko. Díky přírodnímu oleji z rýžových slupek a vyživujícímu přírodnímu oleji z makadamových ořechů zůstává pokožka po koupání ošetřena tenkým nemastícím hydratačním filmem, který pokožku přirozeně chrání i po koupeli. Výborně se hodí i pro všechny majitele suché pokožky, kterým doporučujeme opláchnutí těla koupelovým olejem po použití sprchového gelu. V letních měsících koupelový olej můžete využít i k ošetření pokožky po celodenním koupání v moři, aby zůstala vláčná. Na rozdíl od jiných produktů na trhu neobsahuje konzervanty a nedojde k dalšímu nežádoucímu zatěžování kůže, pro kterou je léto už tak náročné. Cena: 269 Kč

FeelEco Hypoalergenní sprchový gel Baby
Hypoalergenní sprchový gel značky FeelEco je určen pro děti pozdějšího kojeneckého věku, kdy už pokožka získává základní úroveň odolnosti. K tomu dochází přibližně v půl až jednom roce dítěte. Sprchový hypoalergenní gel lze použít nejen pro mytí pokožky, ale také kratších vlásků. Složení s 97% podílem přírodních látek je šetrné, bez parfémů a napomáhá hydrataci. Hypoalergenní klinický test HRIPT garantuje, že je přípravek vhodný jak pro nejmenší, tak pro všechny s citlivou pokožkou nebo alergiky. Cena: 189 Kč.

FeelEco Hypoalergenní sprchový šampon Baby
Hypoalergenní šampon FeelEco přichází na řadu u dětí batolecího věku, které mají delší vlásky nebo u dětí s kudrlinkami. Díky kvalitnímu složení s 98% podílem přírodního původu šampon šetrně myje, hydratuje a zklidňuje pokožku. Stejně jako ostatní kosmetické přípravky z řady Baby získal šampon hypoalergenní klinický test HRIPT a je vhodný pro nejmenší, alergiky a všechny s citlivou pokožkou. Cena: 199 Kč.

Praní pro citlivou pokožku
Při péči o dětskou pokožku ale nestačí jen kvalitní kosmetika. Neméně důležité jsou i přípravky, v nichž perete dětské prádlo. „To, v čem pereme, může mít velký vliv na citlivou pokožku. Oblečení, ale třeba i přikrývky přichází do přímého kontaktu s pokožkou a trávíme v nich velké množství času. V případě praní v prostředcích obsahujících nevhodné látky, mohou i po vyprání v tkaninách zůstávat a dráždit tak citlivou pokožku,“ vysvětluje Radek Marták. Mezi látky, jímž je dobré se vyhnout, patří podobně jako v případě kosmetiky parfémy nebo konzervanty, které mohou být silnými alergeny. Oblečení pro miminka je pak dobré také prát při vyšších teplotách a nespoléhat pouze na praní v ruce. To je nedostačující pro redukci běžných mikroorganismů. Vhodnou teplotou je 40 – 60 °C, ale vždy je potřeba sledovat štítky na oblečení, zda lze daný kus oblečení při takové teplotě prát. Abyste pak měli jistotu, že v oblečení nezůstanou žádné látky dráždící pokožku, je dobré volit přípravky, které se snadno vyplachují, anebo ještě navíc využít dvojité máchání pračky.

Tip FeelEco: Pro nejmenší to nejlepší
Prací prostředky FeelEco z řady Baby byly vyvinuty s ohledem na zdraví těch nejmenších. Všechny tyto přípravky jsou hypoalergenní, jejich složení je snadno biologicky odbouratelné s minimálním dopadem na životní prostředí a jsou vhodné jak pro děti, tak pro osoby s citlivou pokožkou. Jejich další předností navíc je také jejich snadné vyplachování. Kvalitu a účinnost přípravků dokládá i certifikace EU Ecolabel.

FeelEco Hypoalergenní odstraňovač skvrn Baby
Šikovný pomocník, který si poradí s každou skvrnou. To je tekutý odstraňovač skvrn Baby od FeelEco, který je vhodný na bílé i barevné prádlo. Použít jej můžete bez obav na oblečení dětí od jejich prvních dní. Odstraňovač skvrn neobsahuje žádné parfémy, konzervanty ani alergeny. Jeho hypoalergenní složení dokládá i hypoalergenní klinický test HRIPT. Účinnost a kvalitu pak potvrzuje také certifikace EU Ecolabel. Cena: 109 Kč.

FeelEco Hypoalergenní prací gel na dětské prádlo Baby
Hypoalergenní prací gel je vhodný na praní prádla pro děti i pro osoby s citlivou pokožkou. Jeho složení má 97% podíl přírodního původu a nenajdete v něm alergeny, parfémy ani konzervanty. Přípravek je vhodný na bílé, barevné i tmavé prádlo a velmi účinný je i při nízkých teplotách. Jeho kvalitu i účinnost dokládají získaná certifikace EU Ecolabel a hypoalergenní klinický test HRIPT. Cena: 229 Kč/ 1,5 l.

FeelEco Aviváž na dětské prádlo Baby
Ve složení aviváže z řady Baby značky FeelEco najdete 97% podíl přírodního původu a žádné parfémy, konzervanty ani alergeny, které by mohly dráždit citlivou pokožku. Aviváž je tak vhodná pro praní prádla kojenců, batolat, ale i všech, kteří mají citlivou pokožku. V čisté peřince tak ucítíte pouze vůni miminka, která nebude zatěžována zbytečnými vůněmi z prádla. Bonusem je antistatický efekt a také nižší dávkování, než je obvyklé, které je šetrné i k vaší peněžence. Cena: 109 Kč/ 1 l.

Zdroj a foto: FeelEco

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *