Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Jitřní záře je nejlepší seriál roku. Z Festivalu Oty Hofmanna si veze cenu!

Šestidílná minisérie z dílny Voyo Originál Jitřní záře i nadále sklízí úspěch nejen u diváků, ale i u festivalových porot. Dnes získala cenu za nejlepší seriál na 54. ročníku dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmanna v Ostrově. Tu předal jeho prezident Zdeněk Troška. Porota především ocenila citlivý přístup k palčivé společenské otázce, zda lze nebo nelze opustit systém a jaké důsledky z toho plynou.

Všichni tvůrci máme obrovskou radost – asi jako rodiče mají radost, když je jeho ratolest mezi dětmi oblíbená. Projekt Jitřní záře se rodil překotně a v bolestech, ale opečováván byl s velkou láskou a maximálním nasazením. Jsme nesmírně rádi, že teď, když už po světě chodí sama, mimo naši kontrolu, se jí tak báječně daří,“ říká kreativní producentka Voyo Lenka Szántó a dodává: „Tento ročník festivalu dětské filmové a televizní tvorby Oty Hofmanna v Ostrově klade veliký důraz na živá setkání tvůrců a jejich mladých diváků, včetně následné zpětné vazby. Někdy je to, zvlášť u menších dětí, veliká legrace, někdy jde až o intelektuální diskuzi. Absolvovala jsem tu dlouhou a zajímavou besedu s vrstevníky šestnáctileté Jitřní záře a překvapilo mě, jak citlivě rozpoznávají témata v seriálu obsažená, jak jim rozumějí a považují je za stále aktuální.“

Festival Oty Hofmanna letos navštívilo na deset tisíc návštěvníků a po minulých covidových ročnících se povedlo zorganizovat množství besed se tvůrci i dětskými diváky. Jeho cílem je probudit u dětí zájem o multimediální tvorbu, inspirovat ke kreativitě i aktivnímu přístupu k životu. Taková očekávání splnila i minisérie Jitřní záře. „Jde o vkusný rodinný, psychologický seriál, který inteligentně a citlivě řeší všeobecnou otázku, zdali se člověk dokáže obejít bez systému, který ani v dnešní civilizaci neumí člověka učinit šťastným a svobodným,“ dodává k rozhodnutí poroty výkonný ředitel festivalu Vladimír Keblúšek.

Celá šestidílná minisérie Jitřní záře, která vznikla pod značkou Voyo Originál je k vidění pouze na Voyo.

Foto: archiv VOYO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *