Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Marta Kloučková chystá autorské jazzové album, které zaujme českými texty

Marta Kloučková je nepřehlédnutelnou součástí mladé české jazzové scény. Tato výrazná zpěvačka a skladatelka je známá například z vokální skupiny Skety nebo ze spoluprací s Vojtou Dykem, Ondřejem Pivcem a mnoha dalšími. V minulosti vystoupila po boku zpěvačky Lizz Wright a spolupracovala s francouzským skladatelem a pianistou Thierrym Maillardem. Připravuje a moderuje pořad Sedmé nebe na ČRo Vltava. Od roku 2021 spoluorganizuje vokální festival a workshop Voicingers on Tour Czechia.

Její chystané album Stopa snu se pohybuje na pomezí jazzu a písničkářství, kterému nechybí improvizace, hravost i dravost. V pořadí druhé sólové album chystá se svou kapelou, která je složená z předních českých jazzových hudebníků. Kytarista David Dorůžka, kontrabasista Jaromír Honzák, pianista Vít Křišťan a bubeník Marek Urbánek tvoří Marta Kloučková Quintet a právě s nimi se představí i na vsetínském jazzovém festivalu nebo na pražském křtu v klubu Jazz Dock 4. listopadu.

„Marta je úžasně talentovaná mladá – můžu říct zpěvačka, ale ona je víc než to. Je autorkou, píše hudbu i texty. O své hudbě má konkrétní představu a její styl se s každým albem vyvíjí. Mezi jejím prvním a druhým albem určitě bude nějaký posun – zrcadlí její životní cestu, její hudba je také velmi barevná a pestrá. Jsem velmi rád, že mohu být součástí a mám radost z toho, že vzniká nová deska. Moc se těším na výsledek, doplňuje ke vzniku alba oceňovaný kontrabasista Jaromír Honzák.

Fanoušci jazzu, autorské tvorby i písničkářství mohou vznik alba Stopa snu podpořit v probíhající hithitové kampani. Seznam odměn je velice bohatý a kromě alba samotného v digitální nebo fyzické podobě mohou získat mimo jiné i originální doplňky a trička z limitované kolekce Stopa snu, kterou připravila designérka ROE/Linda Retterová. Album vyjde 14. října u vydavatelství Hevhetia ve spolupráci s labelem Tranzistor.

Termíny koncertů:
8. 10. 2022 Marta Kloučková Quintet, Festival Jazz in Hall, Zábřeh
13. 10. 2022 jako host na koncertu Judith Hill s B-Side Bandem, Praha
14. 10. 2022 jako host na koncertu Judith Hill s B-Side Bandem, Brno
15. 10. 2022 Marta Kloučková Quartet, Jazz Festival Vsetín
4. 11. 2022 Marta Kloučková Quintet, křest alba, Jazz On5, Jazz Dock, Praha

Zdroj a foto: martaklouckova.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *