Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Sváteční recepty s chutí Spaku

Produkty od značky Spak jsou na českém trhu jako doma a neměly by chybět v žádné domácnosti. S blížícími se svátky jistě přijde kuchařům i labužníkům vhod kvalitní ketchup, majonéza či tatarka, které zpestří a skvěle dochutí sváteční hostinu a štědrovečerní večeři pozvednou o gurmánský level výše.

Vánoce jsou téměř za dveřmi, a jako každý rok tak přichází období skvělých hostin a exkluzivních pokrmů. Pro opravdové pochutnání je zcela klíčová správná volba potravin, které vám poskytnou ten pravý a jedinečný chuťový zážitek. V oblasti dochucovadel jsou sázkou na jistotu výrobky z dílny společnosti Spak, jež se pyšní kvalitními a chutnými produkty. Ať už vyberete od této značky ketchup, majonézu, či tatarku, rozhodně to bude trefa do černého a potěšíte jimi každého gurmána.

Pokud chcete svůj stůl doplnit kvalitním ketchupem, sáhněte po Spak Master Ketchupu. Jedná se o prémiový ketchup, který obsahuje vysoký podíl italských rajčat a nenajdete v něm žádné zbytečnosti – to znamená žádný přidaný škrob, žádná aromata, barviva, konzervanty ani jiné přídavné látky. Plnou a výbornou chuť zajišťují pečlivě vybrané suroviny, u nichž je zcela rozhodující jejich kvalita, na kterou je kladen velký důraz. Na 100 g tohoto ketchupu je použito celých 210 g vyzrálých rajčat a Spak Master Ketchup má díky tomu opravdu delikátní chuť. Pokud chcete klasiku ozvláštnit také dalšími příchutěmi, můžete sáhnout po exkluzivní variantě se sušenými rajčaty nebo s papričkami jalapeños. Udělejte přátelům třeba na silvestrovskou oslavu lahodný dip k nachos.

 

Silvestrovský dip k nachos
Suroviny na dip:
5 lžic Spak Master Ketchupu
2 lžičky kari koření
1 naťovou cibulku
50 g sušených brusinek
chilli dle chuti

Postup:
Cibulku pokrájíme a v misce smícháme s ostatními ingrediencemi. Pořádně promícháme a podáváme nejlépe k nachos. Doporučená maloobchodní cena Spak Master Ketchupu je 74,90 Kč.

Jelikož stálicí štědrovečerní večeře je v českých domácnostech bramborový salát, rozhodně nezapomeňte na kvalitní dochucení právě této delikatesy. Pokud sáhnete po Spak Majonéze lahodné a krémové, navíc ve velkém rodinném balení, po vašem salátu se budou všichni oblizovat až za ušima. Majonéza dosahující nejvyšších kvalit má bohatou, krémovou konzistenci a výbornou chuť. Skvěle chutná také s masem.

Šťavnaté kuřecí řízky marinované v majonéze
Suroviny na 4 porce:
4 kusy kuřecích prsou, případně vykostěných stehenních řízků, dle preference
4 lžíce Spak Majonézy lahodné a krémové
sůl
pepř
1 stroužek česneku
kukuřičnou, případně obyčejnou strouhanku na obalení (v té kukuřičné budou řízky ještě křupavější!)
olej na smažení

Postup:
Kuřecí maso osolíme a opepříme. Spak Majonézu lahodnou a krémovou promícháme s prolisovaným stroužkem česneku. Směs naneseme na maso a to dáme na cca 30 minut odpočinout do lednice – řízky budou křehčí a šťavnatější. Po uležení maso vyjmeme a každý kousek obalíme v kukuřičné nebo obyčejné strouhance. V pánvi rozpálíme olej a maso smažíme stejně jako při přípravě běžných kuřecích řízků. Doporučená maloobchodní cena Spak Majonézy lahodné a krémové 500 ml je 69,90 Kč.

Za ochutnání stojí i prémiová Spak Master Majonéza. Jejím základem jsou vejce od rakouských slepic z volného chovu a neobsahuje žádné zbytečné konzervanty či antioxidanty. Nenajdete v ní ani škrob, barviva nebo umělá aromata. Jedná se o opravdu kvalitní majonézu, což se odráží i ve výsledné chuti.

Hermelínová pomazánka
Vyzkoušejte náš tip na pochoutku, kterou využijete nejen o svátcích, ale také pro jakoukoli jinou (třeba i slavnostní) příležitost.

Suroviny:
1 šalotku
1 hermelín + další sýr na ozdobu
100 g dušené šunky vcelku
1 vejce
70 g pomazánkového másla
2 lžíce Spak Master Majonézy
sůl a pepř
petrželku
pečivo na podávání

Postup:
Postup je velmi jednoduchý a zvládne jej opravdu každý, přesto tato pomazánka okouzlí každou společnost. I tady totiž platí, že v jednoduchosti je krása. Vejce nejprve uvařte natvrdo. Šalotku nasekejte nadrobno a dejte do mísy. Hermelín, šunku a uvařené vejce nakrájejte na malé kousky a přidejte k cibulce. Vmíchejte pomazánkové máslo a Spak Master Majonézu. Vše důkladně promíchejte a teprve potom dochuťte solí, pepřem a čerstvými bylinkami. Nakrájejte pečivo na menší kousky, naneste na ně pomazánku, dozdobte a podávejte jako chlebíčky.

A pokud hledáte perfektní studenou omáčku k řízku, rybě nebo vinné klobáse, vyberte si Spak Master Tatarskou omáčku. Obsahuje stejně kvalitní základ jako Spak Master Majonéza, ale navíc si pochutnáte také na křupavých okurkách a cibuli, které propůjčují tatarce její typický říz. K dostání je také v pikantním provedení.

Česnekovo-sýrová pomazánka s tatarkou
Suroviny:
200 g sýru Eidam
6–8 stroužků česneku
1 sklenici Spak Master Tatarské omáčky 180 ml
180 g másla
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:
Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s tatarkou a prošleháme se změklým máslem. Postupně přidáme prolisovaný česnek, vždy necháme pár minut mixovat a ochutnáme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a dáme vychladit. Doporučená maloobchodní cena Spak Master Majonézy či Spak Master Tatarské omáčky je 54,90 Kč.

Zdroj a foto: www.spak.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *