Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pitíZábava

Navštivte THE DESIGN!

THE DESIGN je nový designový obchod s prodejní galerií a espresso barem, který vás překvapí dobrou kávou na Havelské ulici, v samém srdci Prahy.

Za koncepcí THE DESIGN stojí tři ženy, Olga Rühle, Míla Umanec Bulířová a Romana Drdová, které historickému prostoru vtiskly ojedinělý ráz a naplnily ho autentickým výběrem současného umění a designu.

Kurátorský výběr představuje nejen moderní designové sklo, keramiku, šperky a módní doplňky, ale i další sběratelské předměty. Vedle českých renomovaných designérů jako jsou Lukáš Novák, Jiří Pelcl, nebo studio Qubus v THE DESIGN najdete i porcelánové nádobí od Davida Síly, vázy Daniely Vrabcové Chodilové, konceptuální skleněná díla Karolíny Vorlíkové, nebo kousky od vídeňské značky Ursula Futura. Zcela exkluzivně  v koncept storu můžete zakoupit autorskou keramiku Plody Erlanu od Davida Střelečka, objekty Jiřího Žežuly z Replica Ceramics či ručně dělanou keramiku Markéty VuTru.

Galerie THE DESIGN představuje 4 x do roka výstavu, která je unikátním výběrem děl od současných českých a zahraničních umělců. Vizuální i galerijní koncept kurátorsky vede umělkyně Romana Drdová, která v aktuální výstavě představuje díla od Barbory Lepší, Tomáše Absolona, Lenky Glisníkové a  Tadeáše  Podradského. Všechna vystavená díla si zd můžete zakoupit, nebo si jen v blízkosti umění vypít hrnek dobré kávy.

Obchod s konceptuálním přístupem k výtvarnému i užitému umění vznikl v prostorách bývalé lékárny U Červenéno orla. Rekonstrukce která ponechává původní prvky spojuje ducha lékárny z roku 1996, s moderním designem a současným konceptuálním uměním. Lékárenskou laboratoř nahradil kavárenský bar, oficínu prodejní pult, příjem zboží vstup do galerie a zachovaný nákladní výtah zůstal jen tak, protože je to kouzelná část historie tohoto místa. Vznikl tak prostor, který hledal své místo.

„Klademe si za cíl vytvořit v Havelské ulice místo, kam rádi vstoupí náhodní i slow turismus vyznávající kolemjdoucí, ale také Pražané, kteří se tomuto místu po mnoho let vyhýbají, doplňuje Míla U. Bulířová“

Koncept store se nachází v přízemí a suterénu unikátního prostoru se vstupem z Havelské ulice. Jeho rozloha je 120 metrů čtverečních. Napříč historickým domem se obchod propojuje s výstavní galerií a vlastní kavárnou, která je přístupná i z klidné ulice V Kotcích. Můžete si v ní vychutnat různé druhy kávy z české pražírny Coffee Source, vždy čerstvé zákusky a lahodnou čokoládu.

Prodejní galerie THE DESIGN
Havelská 14, 110 00 Praha 1
www.thedesign.cz

Foto: Tomáš Souček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *