Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Kosmetika

Zaostřeno na korejskou kosmetiku

Objevte tajemství korejských kosmetických produktů a naučte se rituály v péči o pleť, které vám zajistí dokonalé výsledky. Korejská kosmetika získala v posledních letech obrovskou popularitu a právem se jí dostává velké pozornosti zákazníků po celém světě.

Korejské kosmetické výrobky jsou známé svou vysokou kvalitou, jedinečnými složkami a inovativní kombinací ingrediencí. Mezi významné složky patří například aloe vera, šnečí extrakt, med, bambus nebo uhlí.  Korejský přístup ke kráse se zaměřuje na dosažení čisté, zářivé a zdravé pleti. Korejský rituál desetistupňové péče o pleť zahrnuje řadu kroků, mezi které patří čištění, tonizace, hydratace a další ošetření.

Naučte se deset kroků korejské péče v našem průvodci:
Krok 1Čištění olejem
Prvním krokem pro krásnou pleť je správné čištění. Korejky začínají rituál olejem, kterým si masírují obličej a zároveň tak odstraňují make-up. Poté vše spláchnou teplou vodou. Vhodný je například kokosový olej značky SKIN79.

Tip:
SKIN79 – kokosový olej na odlíčení obličeje, 150 ml, 342 Kč
SKINFOOD – odličovací olej s třtinovým cukrem a ceramidy, 200 ml, 649 Kč

Krok 2Čištění pěnou nebo gelem
Vyčištění pleti olejem však nestačí, následuje čištění pěnou nebo gelem. Po aplikaci je potřeba smýt přípravek vlažnou nebo studenou vodou. Pleť zůstane hladká a čistá. Jedinečné složení v podobě extraktu ze zeleného čaje a aloe vera najdete v mycím gelu MEDIHEAL Tea Tree.

Tip:
MEDIHEAL – mycí gel na obličej, 200 ml, 584 Kč
SKIN79 – čisticí pěna s probiotiky a probiotiky, 150 ml, 222 Kč

Krok 3Peeling
Třetím krokem je peeling, ten stačí aplikovat 1-3krát týdně. Na jemnou a citlivou pokožku je vhodný enzymatický peeling, který je k pokožce šetrnější. Přípravek se nanáší na navlhčenou pleť, zejména na T-zónu (čelo, nos, brada). Nejvíce nedokonalostí vzniká právě tam. Účinné peelingy najdete
u značek CLIV, PUREDERM nebo SKINFOOD.

Tip:
CLIV – gelový peeling na obličej, 100 ml, 539 Kč
PUREDERM – enzymatický peeling, 100 ml, 122 Kč

Krok 4 – Tonizace
Tonizace je velmi důležitá, jemně stahuje póry a tím chrání pokožku před nečistotami
a vnějšími vlivy. Dalším účelem tonika je obnovení správného pH a sjednocení barevného tónu pleti. Tonikum naneseme na pokožku a čekáme, dokud se nevstřebá. Naším tipem je BENTON Aloe hydratační toner.

Tip:
BENTON – hydratační pleťové tonikum na tvář, 200 ml, 399 Kč
HOLIKA HOLIKA – pleťové tonikum proti vráskám, 90 ml, 687 Kč

Krok 5 – Esence
Esence jsou skvělým pomocníkem pro intenzivní hydrataci pleti. Kromě toho pleť rozzáří a omezí tvorbu vrásek. Mezi účinné esence patří esence s 24k zlatem BERGAMO, esence s plody ženšenu značky CLIV Premium nebo s aloe vera od THE SAEM.

Tip:
BERGAMO – rozjasňující esence 24k zlato, 110 ml, 615 Kč
CLIV – hydratační a revitalizační esence s plody ženšenu, 180 ml, 861 Kč

Krok 6 – Séra a ampule
Vysoký obsah účinných látek najdete v sérech a ampulích třeba značek SOQU, PUREHEALS, MEDIHEAL a dalších. Séra a ampule je vhodné aplikovat ráno i večer. K nanášení lze použít face roller, díky kterému proniknout látky hlouběji do pokožky.

Tip:
SOQU – revitalizační sérum na tvář s koenzymem q10, 50 ml, 448 Kč
PUREHEALS – vyhlazující a zpevňující sérum s centellou asijskou, 30 ml, 676 Kč

Krok 7 – Masky
Textilní, plátýnkové, krémové nebo slupovací masky? Ať už si vyberete jakoukoli variantu, vaše pleť vám poděkuje. Po 15-20 minutách bude pleť dokonale hydratovaná. V kategorii korejských masek najdete i účinné hydratační masky na tělo.

Tip:
PUORELLA – hydratační a zklidňující maska na obličej s extraktem z aloe, 30 Kč
SOQU – hydratační pleťová maska s kyselinou hyaluronovou, 70 g, 448 Kč

Krok 8 – Péče o oční okolí
Korejky nezapomínají ani na péči okolo očí. Používání očního krému je každodenní nezbytností v boji proti vráskám, otokům a tmavým kruhům. Kromě očního krému můžete použít také masku pod oči, třeba v podobě kolagenových polštářků PUREDERM.

Tip:
PUREDERM – kolagenové polštářky pod oči na odstranění tmavých kruhů, 30 ks v balení, 61 Kč
CLIV – omlazující oční krém s plody z ženšenu, 30 ml, 738 Kč

Krok 9 – Hydratace
Blížíme se k závěru rituálu, předposledním krokem je hydratace. Důraz na hydrataci je v korejské kosmetice obzvláště důležitý, mnoho produktů obsahuje složky, jako je kyselina hyaluronová, která pomáhá pleť vypnout a hydratovat. Krém je vhodné do pokožky vklepávat nebo jemně vmasírovat.

Tip:
CLIV PREMIUM – výživný a zpevňující pleťový krém s plody ženšenu, 50 ml, 861 Kč
BERGAMO – pleťový krém s extraktem šnečího slizu, 50 ml, 350 Kč

Krok 10 – Ochrana před sluncem a BB krémy
Krém s ochranou je základem péče nejen v letních měsících. V korejské kosmetice nalezneme množství produktů s ochranou před slunečním zářením a mnoho výrobků obsahující SPF. Krém nanášíme před použitím make-upu nebo rovnou použijeme BB krém s SPF ochranou, například značky MISSHA, SKIN79 nebo CLIV.

Tip:
HOLIKA HOLIKA – voděodolný pleťový krém SPF50, 100 ml, 499 Kč
SKIN79 – BB krém SPF50, 30 ml, 175 Kč

Korejská kosmetika nabízí jedinečný a účinný přístup k péči o pleť. Vzhledem k důrazu na kvalitní složky, inovativní složení a také design stylových obalů není divu, že si získává oblibu i u českých žen. ⟫ Korejská a japonská péče se slevou 30% při nákupu nad 300Kč – použijte kód HEBECZ30 ⟪

Zdroj a foto: Hebe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *