Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

SoutěžZvířata

Klíšťata jsou pro psy velkým nebezpečím. Jak chránit Vašeho psa před jejich útoky?

SOUTĚŽ UKONČENA!!! Balíček produktů Aveflor vyhrává Markéta N., Soběslav; David R., Praha; Erika P., Praha a Jaromír H., Brno. Výhercům gratulujeme!

Přichází teplé počasí a s ním hlavní sezóna klíšťat. Během letních měsíců je ochrana proti klíšťatům pro  mnoho majitelů psů automatická.  Klíšťata ale mohou „útočit“, i když teplota překročí již 5 stupňů Celsia. Soutěžte s naším portálem Tojesenzace.cz a firmou Aveflor o 4 balíčky ochrany pro vaše mazlíčky!

„Hlavní sezóna klíšťat je díky vyšším teplotám zejména na jaře a v létě. Klíšťata ale začínají být aktivní již koncem zimy. Jejich aktivita roste během jara, a to především ve vlhkém počasí. Pokud tedy jdete se svým psem v jarních dnech ven do přírody, je dobré jej chránit antiparazitiky.“ Říká Eliška Tázlarová ze společnosti Aveflor.

Klíšťata jsou pro psy velkým nebezpečím
Klíšťata a jimi přenášené nemoci jsou vážným zdravotním rizikem pro všechny psy, ale díky moderním antiparazitikům je možné tento problém efektivně kontrolovat.

Mezi nebezpečné choroby, které klíšťata přenáší, patří například lymská borelióza, ehrlichióza nebo babesióza. Všechny tyto choroby způsobují závažná onemocnění ovlivňující imunitní systém. Může docházet například k častým infekcím kůže, k potížím s dýcháním, ke zhoršení funkce ledvin nebo zánětům v různých orgánech. Důležitá je proto včasná prevence.

Prevence a ochrana
Pro prevenci psa před klíšťaty existuje několik možností. Ideální volbou jsou přípravky ve formě spreje nebo pěny, které u psů zajistí rovnoměrnou ochranu po celém těle. Spolehnout se můžete například na Arpalit NEO přípravky. „Po aplikaci na psa se vstřebávají pouze do kůže a odtud se pak postupně a rovnoměrně uvolňují do srsti a nezatěžuje krevní oběh. Mají larvicidní i ovicidní účinek a Vašeho pejska ochrání až na 4 týdny.“ Říká Eliška Tázlarová.“ Žijete-li v přírodě, je výhodnější stálá ochrana, jako je například elektronický odpuzovač parazitů Arpalit, který ochrání zvíře až 10 měsíců.“

Důležitá je také pravidelná kontrola celého těla zvířete, převážně místa, kde se klíšťata často přichytávají, jako je hlava, krk a třísla. Pokud klíště objevíte, je potřeba ho co nejdříve odstranit a postižené místo důkladně vydezinfikovat.

Soutěžní otázka: Jak dlouho antiparazitní přípravky Arpalit NEO účinkují proti klíšťatům, blechám a jiným parazitům?
a) 1. až 3 týdny
b) 2. až 4 týdny
c) 5 a více týdnů

Nápovědu najde na: https://www.arpalit.cz/

Správnou odpověď zasílejte na mail: soutez@tojesenzace.cz do 7.5.2023. Do předmětu uveďte: Arpalit. Vyhrává 250., 350., 450. a  550. správná odpověď. Výherce budeme kontaktovat emailem a výhru mu následně zašleme. Řídíme se GDPR a s Vašimi osobními údaji nakládáme v souladu se zákonem. Kontaktní údaje slouží pouze k doručení případné výhry.

Zdroj a foto: Aveflor

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *