Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Sport

Centrum Černý Most pořádá již 5. ročník Festivalu jógy

Amatéři i zkušení jogíni se opět mohou těšit na Festival jógy, který se uskuteční v sobotu 24. června na travnaté ploše před západním vstupem Centra Černý Most. Zájemci se mohou těšit na bohatý program, který připravilo Centrum spolu s nadačním fondem YogaHelp. Návštěvníci si během festivalu budou moci vyzkoušet různé druhy jógy pod vedením zkušených lektorů nebo si užít pestrý doprovodný program.

Hlavní program sestává ze čtyř bloků, během nichž zájemce provedou zkušení jogíni různě zaměřenými lekcemi. Workshopy v 9.30 zahájí zkušený lektor Tobias Lorenz. Dynamickou vinjása jógou všechny přítomné nastartuje a kombinací plynulých pohybů a dynamických přechodů zajistí, že se všichni dostanou do tzv. flow. Na Tobiase v 10.45 naváže Petra Pikkelová, která procvičí s přítomnými prvky jivamukti. Během ní si zájemci vyzkouší různé dynamické asány, to vše za doprovodu rytmické hudby.

Ve 12:00 startuje jemná vinjása s populární influencerkou Barborou Sedlákovou. Hlavní program potom uzavírá oblíbená herečka Petra Špindlerová, která bude zároveň celý Festival moderovat. Po vinjáse opět zklidní těla návštěvníků za pomoci jin jang jógy. Během této lekce se pomocí pomalých cviků zharmonizuje tělo i duše a uklidní se celý nervový systém. O hudební doprovod, který bude nejen během tohoto workshopu zásadní, se postará zpěvák a hudebník Patrik Kee.

Akci doprovodí možnost měření těla nebo výklad karet
Samozřejmě je připraven i bohatý doprovodný program pro všechny účastníky i přihlížející. Ve volných chvílích si mohou návštěvníci nechat změřit tělo přístrojem InBody nebo dorazit na ukázky efektivního protahování. Pro ostatní si Centrum Černý Most připravilo ochutnávku různých produktů a tombolu o hodnotné ceny. Zároveň každý návštěvník získá tašku s dárkovými předměty zdarma! V neposlední řadě bude v otevřených prostorách festivalu probíhat i výklad karet.

„Jsme rádi, že se již popáté můžeme společně s nadačním fondem YogaHelp zhostit organizace Festivalu jógy. I tento rok se mohou návštěvníci těšit na nabitý program se špičkovými lektory v čele s Petrou Špindlerovou, která v Centru Černý Most vede i pravidelné kurzy jógy pro děti i dospělé. Pro letošní ročník jsme opět rozšířili repertoár lektorů, ale i doprovodného programu, v rámci něhož si mohou zájemci rozšířit své fyzické i duševní schopnosti,“ zve na pátý Festival jógy Barbora Sádlová, marketingová manažerka Centra Černý Most.

Poznejte lektory našich workshopů
Jednotlivé workshopy se konají pod vedením zkušených jogínů z nadačního fondu YogaHelp, který pomáhá zpřístupnit jógu lidem nemocným nebo na okraji společnosti. Lekce jsou tak přístupné i nezkušeným zájemcům, kteří o jógu teprve nedávno začali projevovat zájem.

Tobias Lorenz již téměř 10 let vyučuje lekce vinjása jógy, které účastníky vedou k překračování fyzických i mentálních hranic. Během cvičení učí, jak pracovat s myslí, a své bohaté znalosti předává i lidem kolem sebe.

Barbora Sedláková je lektorkou jógy a kreativní tvůrce. Je influencerkou na Instagramu a YouTube, kde vede online lekce jógy. Nejraději vyučuje dynamické vinjása lekce zakončené řízenou relaxací. Mimo lekce se věnuje projektům zaměřeným na jógu, osobní rozvoj a well-being.

Petra Pikkelová se věnuje józe již přes 20 let. Věří, že skrz praktikování jógových asán můžeme změnit pohled nejen na naše tělo a myšlení, ale hlavně na svět, v němž žijeme. Je certifikovanou lektorkou jivamukti jógy, South Boston vinjása jógy a jin jang jógy.

Petra Špindlerová je zakladatelkou nadačního fondu YogaHelp. Je nejen herečkou, ale také vede lekce jógy pro dospělé, dospívající i děti. Petra pravidelně vyučuje jógu pro děti i v Centru Černý Most. Je patronkou sdružení Blueland, které za podpory indické vlády postavilo školu v Indii v oblasti Malého Tibetu.

Od června do září budou rovněž každou středu od 18.30 hod. probíhat pravidelné lekce jógy před západním vstupem Centra Černý Most. Otevřeny budou lekce pro všechny úrovně a náročnost se bude přizpůsobovat zdatnosti skupiny. Veškeré lekce probíhají zdarma a bez nutnosti předchozí registrace.

Zdroj a foto: Centrum Černý Mos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *