Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Manifesto pořádá Americký týden, který nabídne autentické BBQ od newyorského šéfkuchaře až po vystoupení Elvise Presleyho

Pokud se objevuje výlet do Ameriky pravidelně na cestovním wishlistu, není nic snazšího než si naplánovat cestu do  Manifesta Anděl, která se obejde bez drahé letenky. U příležitosti oslav Dne nezávislosti vypukne 4. července Americký týden a Manifesto provoní venkovní grilování, které pořádá restaurace Dirty Dog Southern Smokehouse. Návštěvníci se tak mohou vydat na cestu za chutěmi autentického amerického barbecue s šéfkuchařem Isaacem Starobinem, který svou kariéru zahájil v rámci praxe v restauraci Craft, kterou vlastní slavný šéfkuchař Tom Colicchio. Manifesto připravilo letní sezónu plnou dalších kulturních aktivit, které vykouzlí prázdninovou atmosféru uprostřed hlavního města. 

Jako rodák z New Yorku se nemohu cítit víc potěšen, než když se lidé sejdou u typického, aromatického, marinovaného a uzeného amerického jídla, u kterého si snadno ušpiníte nejen prsty. Jsem hrdý na to, že Manifesto Anděl je TA adresa, kde lidé mohou najít pravou chuť americké kuchyně, v restauraci Dirty Dog je majitel Isaac Starobin skutečný odborník. Vše nejlepší ke Dni nezávislosti přeji svým kamarádům, rodině a kolegům ve firmě,” řekl Martin Barry, který se před několika lety přestěhoval z Brooklynu do Prahy.

Těžištěm Amerického týdne bude speciální nabídka jedinečných pokrmů, které si předávali generace odborníků na grilování, a ukáže, že americké jídlo je mnohem rozmanitější než hamburgery a hranolky. Na výběr bude na menu od lahodných sendvičů, šťavnatých žebírek, až po uzené, smažené nebo grilované maso marinované s domácí BBQ omáčkou. Nikdo by si neměl nechat ujít tento gastronomický a kulturní svátek, který zaujme své místo hned vedle bazénu a připomene kalifornské filmové kulisy s kultovními americkými písněmi pro autentickou atmosféru po celou dobu týdenního festivalu.

Americký gurmánský sen
Americký týden nabídne kromě speciálního menu také různé mimořádné americké aktivity, jako je soutěž v pojídání Hot dogů přímo v Den nezávislosti (4. července) nebo turnaj v američany tolik oblíbeném Beer pongu (8. července), kde se každý může stát šampionem. V rámci kulturního týdne si Manifesto také připravilo Stand up od spolku Comedy Prague, který se bude konat za každého počasí (6. července), aby zlepšila náladu hostů a zpříjemnila letní večer. Milovníci hudby jsou tento týden taktéž vítáni, aby si 5. července přišli vychutnat rytmické jazzové groove & soul pohyby. Pro všechny fanoušky Elvise Presleyho Manifesto 7. července uspořádá také vyhlášenou show v americkém stylu, která si získá srdce všech diváků. Speciálně pro zaryté hráče a všeználky bude 9. července připraven kvízový večer, kde si zákazníci mohou ověřit své znalosti v přátelské a příjemné atmosféře Manifesta.

Letní klavírní večery
Červnové a červencové páteční večery od 19 hodin nabídnou vlnu úžasných hudebních vystoupení. Zákazníci se mohou těšit na jazz v podání talentovaných umělců, doprovázený sklenkou vína nebo novými koktejly z baru SOOT. Ponoření se do okouzlující páteční atmosféry Manifesta Anděl, kde se klavírní melodie prolínají s živelným duchem léta, bude nadmíru snadné.

House is back in da house 24. června
Pro rozhýbání těla uvádí Manifesto také Deep House Sessions, což je série akcí, které kombinují nové čerstvé skladby a remixy oblíbených klasik ze žánru deep house s nejznámějšími DJs z místní scény. Tyto úžasné noci zaplní trh těmi nejlepšími beaty ve městě, tentokrát s DJ Vilémem. Výborné jídlo a party drinky budou servírovány v baru SOOT. Mezi letní speciality patří koktejly jako Honolulu ze směsi rumů, manga a limetky nebo Little Nirvana, s tóny krémově oříškové chuti domácího pistáciového krému, dokonale snoubící se s exotickými bylinnými tóny řeckého likéru masticha ze Skinosu.

Soulová neděle
V tento poklidný nedělní den je Manifesto Market skvělou příležitostí pro brunch, na který jsou zváni všichni od párů, až po rodiny či skupiny přátel. Při poslechu podmanivých melodií kytarových skladeb, které okouzlí publikum svůdnými tóny, dynamikou a mimořádným charismatem, se budou návštěvníci cítit jako na dovolené. Letní atmosféra v blízkosti bazénku rozhodně pohladí po duši a povzbudí letní náladu. Sladké dobroty zajistí korejská pekárna Bakery60, aby brunch dostal i sladkou tečku.

Šach & Mat
V Manifestu jsou pro letošní léto k dispozici deskové hry (i v angličtině), které hosty zabaví! Market nabízí sedmnáct různých aktivit, od oblíbených Monopoly až po kultovní Scrabble. Spousta her je připravena pro zábavný večer strávený v kruhu rodiny a přátel za doprovodu energizujících koktejlů z baru SOOT a DJs. Rezervace na tuto akci je nutná.

Program na léto 2023 (změna vyhrazena)
Úterý – neděle 4. – 9. července
Americký týden – oslava americké kuchyně a kultury

Pátek 14. července  I 19:00
Páteční klavírní večer | Patrik Kačo

Pátek 21. července I 19:00
Páteční klavírní večer | Luděk Havel

Pátek 28. července I 19:00
Páteční klavírní večer | Jakub Gunnarsson

Otevírací doba Manifesto Anděl: Po–Ne: 11–22

Zdroj a foto: www.manifestomarket.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *