Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Prodloužený víkend plný objevování krás jižního Slovenska

Toužíte po odpočinku uprostřed přírody, kdy načerpáte energii a prožijete nezapomenutelné chvíle se svými blízkými? Vydejte se do jedinečné oblasti jižního Slovenska – alespoň na prodloužený víkend. Je známá lahodným vínem, báječnou gastronomií a malebnou přírodou a historickými památkami. 

Kam na výlet?
Jižní Slovensko je oblastí plnou krásné přírody, historických památek a pohostinných lidí. Najdete zde vše, co potřebujete pro dokonalý odpočinek a načerpání energie. Pokud toužíte poznávat okolní krajinu a trávit svůj volný čas také aktivně, zde je doporučení na několik výletů v této malebné oblasti.

1. Kovačovské kopce
Unikátní místo, kde si každý návštěvník přijde na své. Kovačovské kopce jsou známé klidem, který zde panuje, a přátelským venkovským prostředím. Naleznete zde malebné vesnice s půvabnými dřevěnými domky, hospůdky s tradičními slovenskými pokrmy, a když budete mít štěstí, můžete se zapojit do tradičních slavností. Kovačovské kopce jsou ale současně rájem pro outdoorové nadšence. Můžete si vybrat z bohaté sítě turistických stezek, které vás zavedou k vodopádům, vyhlídkám a přírodním památkám.

2. Nádvoří Evropy – Komárno
Město Komárno se nachází u hranic s Maďarskem a je známé svým multikulturním prostředím. Netypické náměstí lemují nejrůznější budovy reprezentující architekturu a stavební slohy typické pro velkou část evropských států. Stavební komplex více než 40 budov je opravdovou atrakcí. Prohlédnout si můžete budovy z Vatikánu, Irska, Itálie, Islandu nebo Grónska. Užijte si také procházky po promenádě v blízkosti řeky Dunaj nebo se vydejte na výlet lodí.

3. Château Belá
Patříte mezi milovníky dobrého vína a návštěvníky hledající autentický kulturní zážitek? Pak je návštěva zámku Château Belá z 18. století je pro vás tou správnou volbou. Jedná se totiž o jedno z nejstarších vinařství na Slovensku s  dlouholetou tradicí v produkci vysoce kvalitních vín. Při návštěvě Château Belá můžete prozkoumat vinice, navštívit pivnici neboli vinný sklep a ochutnat širokou škálu vín. Kromě toho vám nabídne výjimečnou gastronomii a procházky po rozsáhlém areálu.

4. Ostřihom
Při toulkách po jižním Slovensku byste neměli opomenout návštěvu maďarských sousedů. Rozhodně se vydejte do malebného města Ostřihom ležícího na břehu Dunaje a objevte jeho bohatou historii. Navštivte Baziliku Nanebevzetí Panny Marie a sv. Vojtěcha, která je největší katedrálou v Maďarsku a také sídlem maďarského arcibiskupa. Z impozantního kostela se nabízí nádherný výhled na Dunaj a okolní krajinu. Uvnitř baziliky se nachází mnoho uměleckých pokladů. Cestu si můžete zpestřit projížďkou vláčkem z protějšího Štúrova, doveze vás až k bazilice.

Kde se ubytovat?
Zdokonalit svůj výlet si můžete výběrem  ubytování, na které jen tak nezapomenete. Takový pobyt nabízí elegantní  historický zámek Château Belá – kromě ochutnávky vín. Vybrat si můžete z několika překrásně zařízených pokojů a apartmá, nabízejících luxusní atmosféru tohoto půvabného zámku. Z některých pokojů je příjemný výhled na vinice a okolní krajinu, což pobytu dodává ještě větší kouzlo. Ubytování zahrnuje snídani  a možnost využití dalších služeb, jako je wellness, hotelové kino, bar nebo špičková kuchyně. Pobyt v Château Belá je nejen luxusní, ale také vám umožní plně si užít atmosféru vinařství a klidu tohoto místa. Jestliže si přejete prožít pobyt spojený s vínem a krásami jižního Slovenska, ubytování v Château Belá je skvělou volbou. Zavítat sem můžete nejen s dětmi, ale i se svými čtyřnohými mazlíčky. Více informací najdete na www.chateau-bela.sk

Zdroj a foto: Château Belá

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *