Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

OD HISTORIE K VĚČNOSTI: Šperkařská kolekce Monete oslavuje otevření nového Bulgari Hotel Roma

Kolekce Monete je ikonickým symbolem nadčasové krásy Říma. Je ztělesněním jedinečného pouta mezi minulostí a přítomností, které můžeme obdivovat nejen ve Věčném městě, ale také v kreacích značky Bulgari.

Kolekce Monete vznikla v 60. letech minulého století a stála za ní vášeň Nicoly Bulgari – vnuka zakladatele Sotiria Bulgari – pro antické mince. Brzy se stala jednou z nejvíce ikonických kolekcí římského klenotnického domu. Se stejnou profesionalitou a vášní, kterou Bulgari věnuje výběru těch nejúžasnějších přírodních drahokamů, započalo hledání unikátních antických mincí. Každá s nich vypráví svůj jedinečný příběh a stává se součástí vizionářských a stylových šperků.

Při příležitosti dlouho očekávaného otevření hotelu Bulgari Hotel Roma, který je devátým klenotem ve sbírce Bulgari Hotels & Resorts, představuje nyní Bulgari speciální kolekci Monete. Její součástí jsou kreace vysokého šperkařství i set módních šperků. Všechny novinky pracují s bohatým a cenným historickým odkazem Říma, který přetavují do podoby klenotů moderního a zároveň i nadčasového stylu.

Tradice osazování mincí do šperků byla známá již v pozdějších érách Římské říše. Značka Bulgari však dala této historické tradici další rozměr. Tato praktika se stala oslavou kořenů klenotnického domu a nečekaného a výrazného designu. Je ódou na modernitu, která kombinuje starověké artefakty s jedním z nejvíce ikonických symbolů značky, inovace, řemeslného umění a unikátní techniky, kterým je Tubogas.

Nové šperky Monete samozřejmě vychází z tohoto kreativního odkazu. Jsou oslavou římských kořenů značky a jejich inspirací je monumentální budova pocházející z 30. let, která se stala domovem novému hotelu.

Impozantní budova se nachází v samém srdci původního Římského impéria, na symbolickém místě zasvěceném císaři Augustovi. Je úžasným příkladem racionalismu, architektonického stylu, který v Itálii vzkvétal na počátku 20. století. Tento styl vychází z myšlenky transformace tradice prostřednictvím logiky a racionality.

Specifický přístup si pohrává s klasickými estetickými kódy, které přepracovává moderním jazykem. Stejné pojetí je zřejmé u výrazných linií, geometrických tvarů a racionálních rozměrů nových šperků Monete. Dýchá z nich samozřejmě také nikdy nekončící dialog mezi věčnou krásou Říma a originálním stylem Bulgari.

KOLEKCE
Hvězdnými kousky kolekce Monete jsou dva kouzelné náhrdelníky, racionalistický choker Tubogas a unikátní sautoir se vzácnými smaragdy.

Náhrdelník Augusto Imperatore Monete je působivou kombinací nadčasového řemeslného umění, klasické elegance a moderní sofistikovanosti. Klasický choker Tubogas z 18karátového růžového zlata zdobí starověká stříbrná mince, datující se do období let 27 př.n.l. až 14 n. l. Zajímavý design šperku dále podtrhují geometrické elementy, osazené diamanty, které připomínají fasádu Bulgari Hotel Roma. Na hotel, respektive náměstí, kde se nachází, odkazuje i profil císaře Augusta na minci.

Druhý hvězdný kousek – Augustus Emerald Monete Sautoir – pracuje s tradičním pojetím Bulgari a starověkou minci zavěšuje na náhrdelník typu sautoir. Tento šperk vynesla při příležitosti slavnostního otevření Bulgari Hotel Roma globální ambasadorka Bulgari, herečka Priyanka Chopra Jonas. Sautoir předvádí mistrovskou práci s drahými kameny, kterou je římský klenotnický dům proslulý. Dlouhý řetěz je tvořený smaragdovými korálky v hodnotě přes 600 karátů. Šperk je zakončený osmihranným přívěskem s antickou mincí s podobiznou císaře Tiberia Augusta, pocházející z období 14-37 n. l..

Inspirace racionalismem se stává nadčasovým motivem u sady šperků z 18karátového žlutého zlata. Set je tvořen chokerem a náramkem, které spojují vytříbený smysl pro geometrii s úžasným diamantovým osazením. Umělečtí mistři Bulgari stáli před nelehkým úkolem přetavit hranaté a rigidní tvary do podoby jemného a přizpůsobivého šperku. Jejich umění tento šperk, který zdobí starověká mince z období 400 až 350 př.n.l., rozhodně potvrzuje.

Stříbrné mince z Thrákie s podobiznou lva pochází z doby 386-338 př.n.l. Jako jedinečné a vzácné drahokamy zdobí kouzelné náušnice, které jsou oslavou vnitřní krásy antických artefaktů velkého historického a uměleckého významu. Mince byly sofistikovaně osazeny s cílem idealizovat proporce. Šperk tak odkazuje na racionalistickou architekturu, kterou najdeme v mnoha římských zákoutích a která se stala inspirací nové kolekce.

Náramek z 18karátového žlutého zlata kombinuje řetěz s nepřehlédnutelnou stříbrnou mincí z doby panování Tiberia Augusta (14-37 n.l.). Její starověkou texturu a barevný tón zdůrazňuje jasný tón žlutého zlata. Propracovaný design jednoznačně vychází z DNA značky Bulgari a harmonicky snoubí historii s moderním stylem.

Geometrie, hluboce zakořeněná v uměleckém a kulturním dědictví Říma, se futuristickým okem racionalismu přetavuje do podoby sady šperků Imperial Geometry Monete. Přiléhavý náhrdelník a sladěný náramek pracují s čtvercovými prvky a jsou vyrobené z 18karátového žlutého zlata. Šperky jsou po celé ploše osazeny diamanty a v jejich centru se nachází antická mince, lemovaná osmihrannou lunetou. Tato nová kapitola kolekce Monete je oslavou historických kořenů značky Bulgari a její nikdy nekončící transformace.

Moderní oslavou kreativního odkazu klenotnického domu Bulgari je náhrdelník The Triumvirate Tubogas Monete z 18karátového žlutého, bílého a růžového zlata. Pohrává si s tradicí a její nekonečnou evolucí, atributy neoddělitelně spjatými se značkou Bulgari. Tento ikonický kousek moderním způsobem propojuje techniku Tubogas s nadčasovým kouzlem kolekce Monete.

Prsten High Jewelry Monete z 18karátového růžového zlata v samém středu zdobí římská mince jako vzácný drahokam. Kouzlo antického artefaktu z doby Římského impéria podtrhují diamanty v pavé osazení a čtyři safíry v brusu s hladkou korunou.

Atraktivní set z 18karátového žlutého zlata se skládá z náhrdelníku a sladěných náušnic. Oba šperky jsou zdobené diamanty a dále rozvíjí designový jazyk oblíbené kolekce. Set Roma Eterna je ódou na transformaci tradice ve šperkařství i architektuře. Tuto inspiraci lze vyčíst z výrazného řetězu ve stylu typickém pro značku Bulgari i geometrické lunety, lemující inovativním, racionalistickým způsobem antické mince.

Zdroj a foto: Bulgari

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *