Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

TechnologieZábava

Jak na co nejkvalitnější fotky, které zaujmou?

Festivalová sezóna je v plném proudu a letošní česká scéna bude rozhodně stát za to! Ať už jste fanouškem těch největších festivalů, nebo upřednostňujete menší lokální hudební akce, budete se chtít pochlubit svému okolí skvělými záběry oblíbených interpretů. Jak na to, aby fotky a videa vypadaly skvěle, i když stojíte 100 metrů od stage? Vyzkoušejte nový fotomobil Huawei P60 Pro a našich 5 tipů, jak dosáhnout co nejlepších záběrů i za nepříznivých podmínek.

Pokud plánujete v létě vyrazit na festival či na koncert svého oblíbeného interpreta, určitě budete chtít zachytit pár vzpomínek a sdílet své zážitky s přáteli pomocí sociálních sítí. Na to myslela společnost Huawei, která nedávno představila nejlepší fotografický smartphone současnosti P60 Pro. Vsaďte na 100násobný zoom, automaticky nastavitelnou fyzickou clonu, skupinu čoček s vysokou propustností a snímač RYYB SuperSensing. Díky těmto inovacím je fotoaparát telefonu velmi citlivý na světlo a disponuje schopností obnovit detaily ve ztmavených snímcích. Můžete tak fotit a natáčet i ve tmě, aniž by se to podepsalo na kvalitě a čitelnosti snímků.

1. Udržujte čisté čočky
Možná se to zdá jako samozřejmost, ale na festivalu nejste ve sterilním prostředí, telefon nosíte v kapse nebo tašce a čočky se tak lehce zašpiní. Vždy si čočky před focením a natáčením vyčistěte, ať jsou vaše záběry ostré.

2. Záleží na úhlu pohledu
Nikdy nestůjte na jednom místě. Pokud to jde, nebojte se pořídit záběry z více úhlů. Vždy narazíte na něco, co jste nečekali, a vaše záběry budou zajímavější. Myslete také na mikrofon, který mají hudebníci před sebou. Nepořizujte záběry jen zepředu, ale také z boku, aby byla vidět jejich tvář. Jestliže stojíte daleko a váš oblíbený interpret vypadá jako špendlíková hlavička, využijte až 100násobný digitální zoom smartphonu Huawei P60 Pro. V kombinaci se skupinou objektivů pro optimalizaci obrazu dokáže také velmi dobře pracovat se světlem.

Při focení určitě oceníte Anti-Shake Sensort Rotation, která využívá dynamický pohyb snímače namísto dynamického pohybu objektivu. Objektivy fotoaparátu jsou standardně dále od snímače, čímž je optická dráha delší a může být na snímcích patrné chvění. Smartphone P60 Pro má optickou vzdálenost kratší díky snímači proti otřesům, což znamená, že žádné otřesy ani chvění nebudou na fotografiích patrné.

3. Výběr fyzické clony nechte na algoritmech
Huawei P60 Pro přichází s automaticky nastavitelnou fyzickou clonou F1.4–F4.0 v absolutně kompaktním modulu. U různých scén lze velikost clony automaticky upravit pomocí umělé inteligence. V noci a za špatných světelných podmínek se clona automaticky přepne na světelnost F1.4 a zvýší množství světla vstupujícího do objektivu, čímž zesvětlí fotografii. Díky tomu budete mít profesionální a ostrou fotku i za špatných světelných podmínek.

4. Buďte kreativní
Pro fotografování samozřejmě platí spousta pravidel, obzvlášť, když přijde na kompozici. Pravidla ale klidně hoďte za hlavu a zkuste přijít s něčím novým. Jde vidět nad pódiem měsíc? Vyzkoušejte režim Super Moon. Tato funkce vám pomůže dokonale zachytit vzdálený Měsíc, a zároveň zachovat detaily ze Země. V tomto režimu budou vaše noční fotografie v křišťálové kvalitě.

5. Využijte Golden Hour
Golden Hour je denní doba, kdy přichází západ slunce a s ním i nejlepší, zlatavé, světlo na focení. Právě v tuto chvíli máte největší šanci zachytit ikonické záběry. Fotoaparát XMAGE živě a plně vykresluje pohlcující atmosféru, rozmanité barvy a dodává fotografiím světlo a stín. Výsledkem je překvapivě ohromující efekt na scénách s výraznými barvami, jako jsou západy slunce. S fotoaparátem XMAGE bude fotografie jasná a živá.

Ať už vyrazíte na jakýkoli festival, myslete na to, že to není jen o hudbě a co nejlepších záběrech. Žijte okamžikem a užívejte si atmosféru. Díky tomu dokážete vycítit nejlepší okamžik, kdy vytáhnout telefon a natočit skvělé jídlo, zábavu, bláznivé outfity a přátele.

Novinku Huawei P60 Pro zakoupíte na českém trhu za 28 999 Kč u všech maloobchodních prodejců a na oficiálním e-shopu Huawei.

Zdroj a foto: Huawei

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *