Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

Navštivte nový Zoopark Nehvizdy za Prahou

Jen to jen pár měsíců, co byl v Nehvizdech nedaleko Prahy otevřen nový Zoopark. Unikátní je v tom, že nabízí doslova rodinné prostředí a tzv. koncept kontaktní zoo – vy i vaše děti se můžete se zvířaty skoro až pomazlit, nakrmit je, a navíc si užít všelijaké atrakce či se zúčastnit vzdělávacích a zážitkových aktivit.

Zoopark Nehvizdy je splněným snem majitele Jiřího Glatta, který zde původně vybudoval ptačí voliéru. Ta se ale rozrostla do takových rozměrů, že se z hobby stal zoopark a nedávno se otevřel také veřejnosti. Najdete tam přes 120 druhů zvířat. Jednou z nejzajímavějších atrakcí je rozsáhlá průchozí voliéra s unikátní sbírkou exotických ptáků.

Další zajímavostí je koncept kontaktní zoo, kde si děti mohou pohladit a nakrmit zvířata. Ve výběhu na ně čeká např. koza Rozárka, králici, slepice, kachničky nebo daňci. Aktuálně mohou i do výběhu k mladým pštrosům, Charliemu, Grace a Willow. A ti všichni rádi papají. Tato interakce je pro děti oblíbenou a skvělou naučnou i zábavnou zkušeností. Kromě toho v Zooparku najdou i hřiště s velkou nafukovací trampolínou, občerstvení i odpočinková místa pro rodiče.

Zoopark Nehvizdy se stále rozrůstá, takže tam při každé návštěvě najdete něco nového. Zároveň po celý rok pořádá zážitkové akce pro veřejnost, pravidelné komentované krmení zvířat, komentované prohlídky, přednášky a exkurze pro školy, školky a zájmové spolky. Stačí sledovat aktuální akce na Instagramu a Facebooku.

Do Zooparku Nehvizdy se dostanete autem i městskou hromadnou dopravou. Parkoviště je součástí areálu. Vstupné pro děti do 3 let a pro důchodce nad 70 let je celoročně zdarma. Otevřeno je denně od 10.00 hod. do 18.00 hod. Od listopadu do 16.00 v rámci zimní sezony.

Tip na podzimní výlet:
Skvělou aktivitou i v podzimních měsících je návštěva nového Zooparku Nehvizdy nedaleko Prahy. V tomto rodinném kontaktním zooparku můžete zvířata navštívit i nakrmit. Najdete jich tam na sto druhů včetně unikátní voliéry s exotickými ptáky. Pořádají komentované krmení zvířat, rodinné dny s programem, přednášky i různé aktivity pro děti.

Zdroj a foto: www.zooparknehvizdy.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *