Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Hasil je zase král. Zlatého ledňáčka si z Finále Plzeň odnáší Král Šumavy: Fantom temného kraje z dílny Voyo Originál

Další festivalový úspěch pro Voyo. Cenu za nejlepší film nebo minisérii si z plzeňského filmového festivalu Finále Plzeň odnáší třídílná série z dílny Voyo Originál Král Šumavy: Fantom temného kraje režiséra Davida Ondříčka. Porota vyzdvihla zejména „výjimečné filmové provedení a skvělé herecké výkony.“ Kromě hlavní ceny získala série také Cenu studentské poroty Západočeské univerzity v Plzni za „strhující a realistickou výpravu životních příběhů nejen pohraničních stráží SNB.“ Další pokračování příběhu Josefa Hasila je v přípravách a diváci se na něj mohou těšit už v příštím roce exkluzivně na Voyo.

„V krátkém čase byly pro svou kvalitu dvěma různými festivaly oceněny hned dva naše Voyo Originály. Po necelých dvou letech, co jsme do toho šlápli? Jsem nadšený. Věřím, že i ti, co si platí Voyo, mohou mít ze svého rozhodnutí dobrý pocit,“ říká ředitel vývoje TV Nova a Voyo a zároveň kreativní producent série Král Šumavy: Fantom temného kraje Michal Reitler a dodává: „Jsem opravdu rád za celý tým Krále Šumavy, že kromě silných diváckých ohlasů přišel i silný ohlas od odborníků. Zvlášť pak v těchto dnech, kdy jsou už hluboce ponořeni v natáčení druhé série tohoto strhujícího příběhu odvahy a odpovědnosti.“

„Král Šumavy je skvělá příležitost ukázat mladé generaci znepokojující část československé historie. Bylo skvělé pracovat s nastupující generací herců. Chtěl jsem, aby výsledek byl divácký a přitom nebyl plytký a povrchní,“ říká režisér série, šestinásobný držitel Českého lva David Ondříček a dodává: „To, že je série oceňovaná, je úžasným zadostiučiněním všem tvůrcům, kterým tímto děkuji. Velice se těším na pokračování pod vedením talentovaného režiséra Damiána Vondráška.“

Mezinárodní porota ve svém usnesení udává: Cenu za NEJLEPŠÍ TV FILM/MINISÉRII udělujeme projektu, který má výjimečné filmové provedení. Rádi bychom také vyzdvihli jeho skvělé herecké výkony a to, jak dobře byl napsán – přestože se jedná o historický seriál, postavy, jejich emoce a překážky, kterým čelí, u členů poroty velmi dobře rezonovaly.“

Třídílná série, jejíž druhá a třetí řada je aktuálně v přípravách, vypráví výjimečný příběh nepolapitelného převaděče Josefa Hasila. První série zachycuje jaro 1948, kdy ještě neodezněla radost z míru a Východ i Západ už se bojí třetí světové války. Hasil je tehdy čtyřiadvacetiletý pomocník v kuchyni sboru národní bezpečnosti ve Zvonkové. Stihl už zažít válku v německém pracovním lágru i jako spojka mezi partyzány. Teď touží především po zábavě, dobrodružství, volnosti. To poslední, o co se zajímá, je politika. Ale politika je tím, co nakonec jeho život ovlivní nejvíce.

„Festival Finále Plzeň dlouhodobě prezentuje divačkám a divákům v mezinárodních soutěžních kategoriích i v rámci exkluzivních předpremiér aktuální televizní a internetovou tvorbu. S potěšením sledujeme vzestupnou kvalitu a žánrovou i tematickou pestrost, která je s nimi spojená, a věříme, že i do budoucna se naše publikum v tomto směru má na co těšit,“ uvedla Lenka Tyrpáková, umělecká ředitelka festivalu Finále Plzeň.

Finále Plzeň je filmový festival zaměřený na české snímky, šestidenní národní přehlídka filmové, dokumentární, televizní, internetové a studentské tvorby, událost hostící stovky českých a zahraničních filmových herců a profesionálů, akce plná doprovodných aktivit – koncertů, autorských čtení, výstav a dětských programů a největší česká filmová platforma svého druhu.

Král Šumavy: Fantom temného kraje
režie: David Ondříček // producent Lucky Man Production: David Ondříček, Daria Špačková // kreativní producent Voyo: Michal Reitler // kamera: David Hofmann // scénář: Tomáš Vávra, David Ondříček // literární předloha: David Jan Žák // architekt: Ondřej Lipenský // kostýmní výtvarník:  Tereza Hrzánová// umělecký maskér: Michaela Kicková// mistr zvuku: Pavel Rejholec // postprodukce: PFX, Soundsquare// produkce:  Luděk Valchář // hrají: Oskar Hes, Kristýna Podzimková, Judit Bárdos, Vojtěch Vodochodský, Gabriela Heclová, Jan Nedbal a další.

Foto: archiv filmu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *