Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Podzimní „Čaj o páté“

Tradiční čaje jsou nedílnou součástí lidstva již po staletí napříč kontinenty. Původ pravého černého a zeleného čaje pramení ve staré Číně. Ten se ale velmi rychle rozšířil do všech koutů světa a stal se nedílnou součástí mnoha světových kultur. Česká rodinná firma Biogena má k tradicím velmi blízko, a tak vyvinula řadu čajů, kterou nazvala Biogena Traditional. Můžete ochutnat pravý černý čaj, zelený čaj a earl grey, který zahřeje tělo i ducha.

Pití čaje sahá až do časů 5 000 let před naším letopočtem. Nápoj se připravoval z čerstvých lístků divokého čajovníku. Až kolem 3. století se čajovník začal pěstovat a lístky se nato sušily. Postupem času vznikaly čajové plantáže a čaj se rozšířil do celého světa.

Japonsko, Turecko nebo Anglie?
Čaj je typický pro mnoho světových kultur. Lidé v Japonsku začali pěstovat čaj už na konci 12. století z dovezených semínek z Číny a stal se nedílnou součástí jejich národní kuchyně. Angličané objevili kouzlo čajových odvarů až skoro po 400 letech a nyní si Britové život bez čaje již nedokáží představit. Dokonce známý „čaj o páté“ zavedla britská vévodkyně Anna y Bedfordu, kdy mezi lehkým obědem a večeří měla hlad, a tak si začala dopřávat odpolední čas spolu se sendviči. Čaj se stal symbolem i Turecka, a to hned začátkem 20. století, kdy prezident Atatürk nechal vybudovat čajové plantáže a čaj se brzy stal jejich národním nápojem.

Biogena má tradice v krvi a letošní podzim přivedla na svět novou řadu tradičních černých a zelených čajů Biogena Traditional. Vychutnejte si neopakovatelnou chuť pravého zeleného a černého čaje, na kterém si pochutnávali lidé tisíce let před námi.

Biogena Traditional Black Tea:
Čistý černý čaj je tím pravým společníkem pro každé ráno. Jeho zemitá chuť a složení přirozeně podporuje trávení a pozitivně stimuluje mysl. Můžete ho pít na mnoho způsobů – s cukrem, citronem nebo se nechat inspirovat Indií a Anglií a vychutnat si ho s kapkou mléka. Zakoupíte na www.tikaro.cz za 62 Kč.

Biogena Traditional Earl Grey:
Tradiční černý čaj s jemnými tóny bergamotu vás oslní svou příjemnou vůní a tmavě měděnou barvou. Díky bergamotu jeho chuť vyniká mezi ostatními čaji a jeho jemné citrusové aroma příjemně láká k dalším douškům. Earl Grey je v Anglii oblíbený především s mlékem a cukrem, v jiných částech Evropy je zvykem do něj přidávat citron. Zakoupíte na www.tikaro.cz za 62 Kč.

Biogena Traditional Green Tea
To, že v jednoduchosti je krása je zřejmé. Jedinečnost pravého čistého zeleného čaje vás zanese do čajových plantáží, kde se můžete nechat unášet omamnou svěží mírně trávovou vůní. Jeho chuť v sobě snoubí nasládlé tóny, přes střední svíravost a završí ji kořeněnou dochuť. Ideální k drobným zákuskům nebo jen tak pro povzbuzení mysli. Zakoupíte na www.tikaro.cz za 62 Kč.

Zdroj a foto: Biogena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *