Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Užijte si Plzeň mimo sezónu – Bez davů a se spoustou zážitků!

S koncem října tradičně končí i hlavní turistická sezona na většině památek, zavírají se hrady a zámky a turistické cíle omezují otevírací dobu. To ale neznamená, že na vás v listopadu v Plzni nic nečeká. Připravili jsme pro vás přehled míst, která můžete navštívit i mimo hlavní sezonu, a užít si výlet do Plzně ještě, než začne adventní shon.

Objevujte v Plzni umění a architekturu
Podzim je obdobím jako stvořeným pro víkendové pobyty a kratší výlety do měst. Tam vás přivítá bohatá nabídka muzeí, galerií a výstav, které si užijete pěkně pod střechou. V Plzni sídlí celá řada uměleckých škol, a i díky tomu je nabídka plzeňských galerií bohatá po celý rok. Západočeská galerie vás zve do výstavních síní Masné krámy a „13“, které najdete nedaleko od sebe v Pražské ulici. Lákají vás spíše muzea? Tak to si jistě přijdete na své. Západočeské muzeum vás přivítá v novorenesanční budově a představí secesní knihovnu s unikátními prvotisky nebo třeba hodnotnou sbírku užitého umění. Návštěvu muzea si užijí také děti. Navštivte Muzeum loutek a připomeňte si příběhy ikonických postaviček Spejbla a Hurvínka.

Po stopách Adolfa Loose
Během celého roku se do Plzně můžete vypravit na prohlídku Loosových interiérů. Plzeň se pyšní tím, že brněnský rodák Adolf Loos zde po Vídni navrhl nejvíce bytových realizací. Aktuálně je možno navštívit tři prohlídkové trasy, které vás provedou čtyřmi interiéry. Při komentovaných prohlídkách budete moci obdivovat nejen prvotřídní design. Seznámíte se také s osudy původních majitelů, do jejichž osudů tragicky zasáhla druhá světová válka a následně i komunistický režim.

Do tepla na kávu a něco k snědku
Ať už se počasí vydaří nebo ne, jedno je jisté – útulnou kavárnu či restauraci v Plzni najdete vždy. Navštivte oblíbené místo všech Plzeňáků. Najdete ho hned na náměstí a nenechte se zmást názvem, Lékárna nabízí tradiční česká jídla v moderních a odlehčených variacích. Další ze zajímavých konceptů je restaurace Pivstro, které, jak už název napovídá, nabízí piva několika druhů od lokálních i světových pivovarů. Po obědě je čas na kávu a zákusek, vyzkoušejte útulnou kavárnu Walter, kde na vás čeká výběrová káva pražená v České republice, jejíž chuť a vůně vás příjemně omámí.

Do Plzeňského Prazdroje po celý rok
Návštěvnická trasa Pilsner Urquell, stejně jako samotný areál pivovaru, jsou návštěvníkům otevřeny celoročně. Využijte klidného podzimu a zajděte na prohlídku objevit tajemství výroby plzeňského ležáku, který inspiroval celý svět. Mimo sezonu nemusíte očekávat davy turistů, ale ani se bát, že na prohlídce budete sami. Pozornost věnujte také komentované prohlídce pivovaru Proud, který své pivo vaří v budově bývalé elektrocentrály přímo v pivovarském areálu. Prohlídky se konají každý víkend.

Otevřeno po celý rok má také Pivovarské muzeum, kde můžete nasát historii pivovarské tradice v Plzni – od prvních pokusů právovárečných občanů, přes založení Měšťanského pivovaru až po současnost. Do února také v muzeu uvidíte výstavu 180 let Plzeňského Prazdroje, která kromě milníků 18 dekád fungování pivovaru představuje zajímavé reprezentační předměty, jako jsou aukční lahve Pilsner Urquell. V Pivovarském muzeu navštivte také pivotéku, kde si vyberete z široké nabídky piv a pořídíte třeba vánoční dárky pro pivní fajnšmekry, a zúčastnit se můžete i pivní degustace.

Zdroj a foto: www.visitplzen.eu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *