Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Dezert opředený tajemstvím: halloweenské cake pops

Ať už slavíte Halloween nebo nedáte dopustit na tradiční Svátek Všech svatých, není nad to si podzimní chmury něčím zpříjemnit a důstojně tyto svátky oslavit. A vzhledem k tomu, že tyto svátky jsou spojené s magickým tajemnem, můžete si takovou atmosféru navodit i u sebe doma, nebo něco tajemného připravit, a to nejen pro své nejmenší. Tipem vám můžou být tyto halloweenské cake pops, které jsou nevšedním novodobým receptem, který je ve své podstatě také zahalen tajemstvím. Ptáte se proč? Málokdo totiž uhádne, co se v těchto na první pohled čokoládových lízátkách opravdu skrývá!

Tajemný halloweenský dezert
Halloween se řadí k prastarým keltským svátkům starším než lidstvo samo. Připadá na rozdíl od Svátku Všech svatých na poslední říjnový den, který keltové považovali za konec léta, a zároveň za začátek keltského nového roku tzv. Samhain. V tento den se otevírají brány do světa mrtvých, a staří keltové si proto v tuto dobu připravovali oltáře a svítilnami z vydlabaných řep svítili svým zesnulým předkům na cestě domů i zpět do podsvětí. Aby sebe a své blízké ochránili před zlými duchy, malovali si obličeje a převlékali se do starých hadrů. Ačkoliv už se v dnešní době dlabou dýně a lidé si místo starých hadrů pečlivě vytvářejí propracované kostýmy, příznivců má tento svátek stále mnoho. České Dušičky se naopak řadí spíše ke konzervativnějším svátkům, kdy rodiny uctívají své zemřelé zapálením svíček či květinami, a připadají na druhý listopadový den. Ať už ale slavíte anglosaský Halloween či tradiční Svátek Všech svatých, můžete si tyto svátky zpříjemnit něčím, co zaručeně potěší nejen vaše nejmenší ratolesti. Udělejte si proto s naším receptem tyto halloweenské cake pops, které sice na první pohled vypadají jako čokoládová lízátka, co se ale nachází uvnitř, zůstává opředeno tajemstvím.

Kvalita, kterou využívá i sám Josef Maršálek
Ať už patříte mezi příležitostné pekaře, kteří sladké dezerty připravují primárně pro své vlastní potěšení, nebo se řadíte k lidem, k nimž chodí jejich známí pro tyto dezerty rádi na návštěvu, nepřejete si jistě nic jiného, než aby se výsledek vydařil. A k tomu, aby se každé vaše pečení mohlo řadit už jen k těm povedeným pokusům, je třeba využívat kvalitní suroviny, na které se můžete vždy spolehnout. Na mouky Babiččina volba při svém pečení sází i ambasador této značky, mistr cukrář Josef Maršálek.  Pro tento halloweenský recept se skvěle hodí právě osvědčená klasika, kterou je Polohrubá mouka Babiččina volba, jež je umleta z pečlivě vybraného obilí 100% českého původu. A navíc také hrdě nosí označení kvality Klasa. Pokud jste se ale vzhlédli ve spolupráci s letos představeným univerzálním géniem pro každou kuchyni – Univerzální moukou Babiččina volba, můžete použit samozřejmě i tu. A pokud na tyto univerzální vychytávky jednoduše slyšíte, a rádi byste proto tuto mouku při pečení využili, hledat ji můžete ve vybraných hypermarketech Albert.

Ingredience na základ:
3 vejce
45 g třtinového cukru
30 g polohrubé mouky Babiččina volba
20 g kakaa
špetka soli

Ingredience na směs:
50 g arašídového másla
1 polévková lžíce másla
1–2 polévkové lžíce domácí marmelády

Ingredience na zdobení:
200 g bílé čokolády nebo barevné cukrové polevy
potravinářská barva podle vlastní volby
špejle na lízátka a zdobení

Postup:
Vejce si vyšlehejte s cukrem do světlé husté pěny. Kakao spolu s moukou promíchejte a stěrkou zapracujte do těsta. Piškot pečte v menší formě při 170 stupních Celsia 15–20 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout. Korpus nadrobte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo, arašídové máslo a marmeládu. Tvarujte kuličky o gramáži cca 20 g a nasaďte je na špejle. My jsme použili dřívka na nanuky, použít lze i tyčky. Kuličky na špejlích dejte chladit do lednice, aby ztuhly. Vychlazené kuličky namáčejte do čokoládové polevy. Hotové kuličky opět dejte vychladit.

Zdroj a foto: GoodMills Česko, Babiččina volba

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *