Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Nový dotační program pro podnikatele a firmy má urychlit přechod Česka k elektromobilitě

Firmy a podnikatelé dokážou transformací svých vozových parků urychlit přechod Česka k elektromobilitě. Český elektromobilní trh zatím pokulhává za evropským průměrem a naše vláda chce motivovat firmy k obměně flotil pomocí dotačního programu Záruka Elektromobility. Hlavní překážku, totiž nutné investice do obměny vozů a dobíjecí infrastruktury, firmám pomůže překonat Raiffeisen – Leasing, který jim pomůže se zajištěním maximální možné dotace a s pokrytím zbývajících nákladů na pořízení elektromobilů i s dobíjecími stanicemi prostřednictvím výhodného úvěru. Podnikatelé tedy nemusí na počátku investovat vlastní zdroje a žádost o dotaci pro ně vyřídí specialisté Raiffeisen – Leasing.

Přechod k elektromobilitě ve firmách: Dotační program Ministerstva průmyslu a obchodu pomůže, ale nestačí
Dle portálu registrovanavozidla.cz tvoří objem vozů ve firemních flotilách více než 50 % všech vozů v ČR. Přechod firemních aut na alternativní zdroje paliva proto hraje klíčovou roli pro urychlení přechodu k elektromobilitě v Česku. Po vzoru ostatních evropských zemí proto přichází nyní i Ministerstvo průmyslu a obchodu s dotačním programem Záruka Elektromobility. Ten firmám a podnikatelům umožní získat dotace na pořízení elektrických osobních i užitkových vozidel i na pořízení vlastních dobíjecích stanic. Maximální výše možné dotace na pořízení elektromobilu je 300.000 Kč a na pořízení dobíjecí stanice mohou firmy získat až 150.000 Kč.

Důležitou roli v zajištění využití dotačního programu budou hrát leasingové společnosti. „Možnost využít dotace je pro podnikatele rozhodně obrovskou motivací, ale dotace mohou pokrýt pouze menší část investic potřebných k přechodu na elektromobilitu. Raiffeisen – Leasing spouští produkt, který firmám nově nabízí kompletní úvěrové financování nových elektromobilů včetně dobíjecí infrastruktury s využitím maximální výše dotací až 300.000 Kč na jeden vůz s nulovou akontací,“ vysvětluje Jaroslav Kumbera, ředitel oddělení autofinancování Raiffeisen – Leasing.

Podnikatelé oceňují dotační poradenství a reálné benefity
Výzva byla zveřejněná 1. 12. 2023 a příjem žádostí o dotace se plánuje na první kvartál 2024 a potrvá po dobu maximálně dvou let do 30. 9. 2025. Dotace mohou získat malé, střední i velké podniky z celé České republiky včetně Prahy. Většina podnikatelů však náročný administrativní proces sama nezvládne, jak potvrzuje Hana Kernová, vedoucí oddělení ESG a dotačního poradenství Raiffeisen – Leasing: „Od firemních klientů víme, že proces spojený s žádáním o jakékoli dotace a dokladováním podmínek pro jejich získání vyžaduje složitou administrativu a je často nad jejich síly. Naši specialisté z dotačního oddělení proto klientům pomohou s přípravou veškerých podkladů pro žádost o dotaci zcela zdarma. Díky individuálnímu přístupu dokážeme zohlednit konkrétní situaci a potřeby každého klienta.“

Společnost Raiffeisen – Leasing, s.r.o., je univerzální leasingová společnost, která poskytuje komplexní nabídku finančních produktů určených pro financování nemovitostí i movitých předmětů, zejména osobních i nákladních vozů, strojů, zařízení, technologií, transportní, zdravotnické nebo zemědělské techniky, ale také lokomotiv, vagonů či letadel. Finance poskytuje prostřednictvím leasingu či úvěru, v případě firemních flotil zajišťuje také operativní leasing s širokou škálou služeb. Dlouhodobě patří mezi lídry leasingového financování nemovitostí na českém trhu. Raiffeisen – Leasing je součástí rakouské skupiny Raiffeisen a v České republice působí již od roku 1994. Je členem České leasingové a finanční asociace (ČLFA). Více informací naleznete na www.rl.cz.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *