Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Případy Josefa Klímy: záhadná vražda v parku a zmanipulované dítě

Deset let. Takovou dobu si odpykává Jiří Čipera za vraždu, kterou měl podle soudů spáchat před 6 lety. S výší trestu ale odsouzený nesouhlasí a po pěti letech za mřížemi bojuje opět za obnovu procesu. To, že v osudný den v parku vraždil, nepopírá, výše trestu ale prý neodpovídá tomu, co se skutečně stalo. Případem se tak znovu zabývají soudy a posuzují důkazy. Ve druhé reportáži přidá Veronika Krejčí příběh ze začarovaného rodinného kruhu. Jak výrazně se může změnit vztah otce a dcery ve chvíli, kdy začne boj o vnučku? Případy Josefa Klímy začínají už ve středu ve 22.50 na Primě.

Při nočních procházkách parkem se člověku v hlavě kolikrát honí ty nejhorší scénáře. Své by o tom mohl povídat také Jiří Čipera. Když v říjnu 2017 vstupoval do parku, asi by ho nenapadlo, že kromě profese varhaník mu přibude i nálepka vrah. V onen večer ho měl podle jeho výpovědi napadnout šestadvacetiletý podnapilý Miroslav. Co se ale nestalo. Čipera našel v kapsy bundy střelnou zbraň, kterou použil. Druhý den ráno byl Miroslav nalezen mrtvý a Čipera byl odsouzen za vraždu. Velkým otazníkem v celém případu ale zůstává, zda šlo skutečně o sebeobranu, nebo si varhaník způsobil zranění sám. Výpovědi vyslýchaných také vzbuzují řadu otázek. Zatímco sestra poškozeného nesouhlasí s tím, že by bratr někoho napadl, matka uvedla, že je syn po alkoholu agresivní. Co se tedy v parku toho večera skutečně stalo?

Chtěl získat vnučku do vlastní péče, teď ho za to soudí

Jako v začarovaném kruhu. Tak by se dal popsat příběh devítileté holčičky z Brna, která od svého dětství vyrůstala společně s matkou u svého dědečka. Tím, že dědečkova dcera porodila dítě, když byla ještě v mladém věku, vychovával holčičku převážně právě její dědeček. Vytvořil si k ní tak velmi úzký a milující vztah. Když se ale matka rozhodla společně se svou dcerou z domu po pár letech odstěhovat, nelíbilo se mu to. Začal tak spor o dítě mezi dědečkem a vlastní dcerou. Dívenka si měla začít dědečkovi opakovaně stěžovat, že jí matka ubližuje a trestá ji. Ten tak na dceru podal trestní oznámení a chtěl dostat vnučku do své péče. Kriminalisté ale podezření z týrání nepotvrdili. Situace se stále stupňovala a věcí se začal zabývat i orgán sociálně-právní ochrany dětí. Zvrat nastal ve chvíli, kdy soud prohlásil, že dědeček pouze navádí svou vnučku proti matce a manipuluje ji. Jaká je tedy pravda? Byla holčička skutečně týraná svou vlastní matkou, nebo pouze zmanipulovaná svým dědečkem? To se dozvíte ve středečním dílu.

Případy Josefa Klímy začínají ve středu ve 22.50 na Primě a v sobotu ve 21.30 na CNN Prima NEWS.

Zdroj a foto: Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *