Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Walker, Texas Ranger vykopává padouchy z Ameriky!

Ačkoliv dnes již legendární americký akční seriál, který Nova Action vysílá od tohoto pátku 23. února od úplně prvního dílu, vznikl v devadesátých letech minulého století, dodnes má tisíce nadšených příznivců a fanoušků po celém světě.

Jednou z příčin neutuchajícího zájmu diváků je bezesporu hlavní hvězda seriálu, Chuck Norris, „jediný muž na světě, který umí za sebou prásknout otáčivými dveřmi“. Mimochodem podobných vtípků o této ikoně akčních filmů koluje bezpočet a dokazují, že popularita herce, jenž se stal téměř lidovým hrdinou, je skutečně obrovská. Chuck Norris jeden z nich použil ve filmu Postradatelní 2 (2012), kde sám o sobě prohlásil, že jej „kousl had a po třech dnech zemřel ve strašlivých křečích.

Ale zpět k seriálu Walker Texas Ranger, jehož ústřední postava, neohrožený, neúplatný, pěstmi, kopy a hranou dlaně bojující seržant texaských rangerů Cordell Walker, vždy a za každých okolností dodržující zákon a morální hodnoty, se stala životní rolí Chucka Norrise. Ovšem v roce 1992, kdy mu byla možnost zahrát si tuto neochvějně „klaďáckou“ figuru nabídnuta, měl už tehdy dvaapadesátiletý herec (narodil se roku 1940 v Oklahomě jako Carlos Ray Norris) za sebou hezkou řádku známých rolí a producenti CBS šli takzvaně „na jistotu“. Jmenujme například filmy Cesta draka, Loganova síla, Oko za oko, Mistr kickboxu, Osamělý vlk McQuade (v něm si Norris zahrál také texaského rangera) anebo série Nezvěstní v boji či Delta Force.

Cordell Walker v mnohém připomíná skutečného Chucka Norrise. Je například poloviční Indián z kmene Čerokíjů (v seriálu má indiánské jméno Wa-sho, což znamená Osamělý orel), stejně jako jeho představitel (indiánskou krev má Chuck po otci a jeho matkou byla Irka). Bojuje stylem Chun-Kuk-Do, který vymyslel právě Norris. Často propaguje například výchovný program Vykopněte drogy z Ameriky, podporovaný právě Chuckem. Slavný herec v mládí miloval westerny a proto se Cordellův zjev a způsob chování velmi podobá známým legendám Divokého Západu a dokonce se do těchto drsných časů v některých epizodách i přímo podíváme. V jiných se zase ocitneme v „zeleném pekle“ vietnamských džunglí, kde zahynul Norrisův bratr. Ovšem převážná část děje se pochopitelně odehrává v USA devadesátých let, kde Cordell Walker se svým neméně šikovným parťákem Jamesem Trivettem (hraje jej černošský herec Clarence Gilyard Jr.), státní zástupkyní Alex Cahillovou (Sheree J. Wilsonová), jež se stane jeho velkou láskou, a věrným veteránem texaských rangerů C. D. Parkerem (Noble Willingham), toho času majitelem prosperujícího baru, nakopává zadky nejrůznějším zločincům a padouchům, jaké si jen scenáristé dokázali vymyslet. A nutno dodat, že v devíti řadách populárního seriálu je jich více než dost.

Co možná nevíte o seriálu Walker Texas Ranger:
– Hlavní postava se původně měla jmenovat Sam Bolt, ale nakonec jej přejmenovali na Walkera, což je zkratka jména Firewalker, jež odkazuje na Norrisův film z roku 1981.

– Ústřední píseň seriálu The Eyes of a Ranger, kterou složil Tirk Wilder, nazpíval sám Chuck Norris, ale producenty CBS to stálo hodně přemlouvání. Samotné nahrávání Norrisových vokálů trvalo téměř dvanáct hodin. Některé partie mu přesto nešly vyzpívat – a tak je nakonec recituje, což ale dodává songu zvláštní osobitost.

– Při natáčení byl Chuck Norris pochopitelně mnohokrát zraněn a jednou ho dokonce uštkl chřestýš!

– Slavný bar C.D. Parkera mohli fanoušci v devadesátých letech (samozřejmě mimo natáčecí dny) najít ve městě Fort Worth. Byla jím reálná restaurace White Elephant Sallon, která propůjčila filmařům své prostory, čímž ovšem výrazně zvýšila počet svých návštěvníků.

– V roce 2010 se Chuck Norris a jeho bratr Aaron, který režíroval některé epizody seriálu, stali oficiálně čestnými členy skutečných texaských rangerů.

Zdroj a foto: TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *