Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Děti

Velké finále žákovského fotbalového turnaje je tu, v Hradci Králové se o titul utkají ty nejlepší školní týmy z celé republiky

McDonald’s Cup, největší turnaj pro žáky I. stupně ZŠ u nás, jde do svého velkého finále. V tom se utkají ty nejlepší týmy z celé České republiky. V sídle FAČR proběhlo rozlosování základních hracích skupin, a tak školní týmy i jejich fanoušci už ví, s kým se na cestě za získáním trofeje utkají. Nenechte si ujít Svátek fotbalu, velké dvoudenní finále ani vy! Odehraje se na začátku června v nové Malšovické aréně v Hradci Králové a je se na co těšit!

Jubilejní 25. ročník turnaje zná své finalisty. Ti poměří svůj fotbalový a sportovní um i týmovou spolupráci už 3. a 4. června na nejmodernějším fotbalovém stadionu u nás, v Malšovické aréně v Hradci Králové.

Je rozlosováno
Los Svátku fotbalu proběhl rukou ambasadora jubilejního ročníku Vladimíra Šmicra ve čtvrtek 23. května v sídle FAČR, hrdého partnera turnaje. Základní hrací plán je tedy znám a týmy se mohou začít připravovat na poslední fázi jubilejního ročníku turnaje. V každé z kategorií A a B svede boj o trofej pro nejlepší školní tým šestnáctka z celé republiky, v kategorii M pro malotřídní školy se jich pak o titul utká osm. Na trávníku se představí jak z minulosti již známé týmy jako je výběr ZŠ Sportovní z Uherského Hradiště, příbramská ZŠ Březové Hory nebo ZŠ Heyrovského z Olomouce, tak také nováčci, kterými jsou třeba ZŠ Ještědská z Liberce, lovosická ZŠ A. Baráka či MŠ a ZŠ Radlická z Prahy. „Těšíme se na vyvrcholení McDonald’s Cupu a finálová utkání plná skvělých sportovních výkonů i strhující atmosféru,“ říká Lucia Poláčeková, PR manažerka společnosti McDonald’s ČR/SK a předsedkyně Organizačního výboru turnaje. „Každý rok jsme svědky vynikajících výkonů dětí na hřišti. I tento rok proto očekáváme vysokou kvalitu hry, týmovou spolupráci, to vše ale v duchu fairplay od hráčů, trenérů i fanoušků,“ doplňuje Michal Blažej, Grassroots manažer FAČR.

Svátek fotbalu: ohromující atmosféra a zábava pro všechny
Velké finále turnaje, jehož postupová kola se začala hrát již v dubnu, se odehraje první červnové pondělí a úterý v Hradci Králové. Právě sem se sjedou stovky dětí ze všech koutů republiky, aby nastoupily k posledním zápasům. Na své si ale přijdou také fanoušci. „Letos slavíme čtvrt století turnaje, pro fotbalistky a fotbalisty, jejich trenéry, zástupce škol i fanoušky jsme proto připravili ještě velkolepější zahájení, a ještě větší a obsáhlejší doprovodný program,“ láká na událost Poláčeková. Návštěvníci se tak mohou těšit na funzónu plnou fotbalově sportovních aktivit i soutěže o ceny od společnosti McDonald’s a partnerů PUMA, Sportisimo a Igráček. Možné bude změřit přesnost, rychlost a sílu střel, prověřit postřeh jak robotického brankáře, tak i svůj vlastní v interaktivní aréně, trefu na fotbalový terč a suttu wall. K dispozici bude také fotbalový kulečník a aréna, překážková dráha a autodráha, nahlédnout bude možné i do světa technologií a do zákulisí přímého přenosu O2 TV Sport nebo populárního R-streamu Radiožurnálu Sport.

Dívčí mezikrajské „derby“ a zápas osobností
K vidění budou také dvě exhibiční utkání. Před pondělním slavnostním zahájení k zápasu a pomyslnému „derby“ nastoupí výběr dívek z Pardubického a Královéhradeckého kraje, v úterý se pak uskuteční již tradiční zápas osobností. V rámci toho se představí a svůj fotbalový um poměří třeba ambasador jubilejního ročníku turnaje Vladimír Šmicer, Milan Baroš, David Lafata, Pavel Horváth, Jakub Kohák, Přemek Forejt a další.

Zdroj a foto: McDonald’s

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *