Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Nejlepší řidič ZZS v ČR pro rok 2024 je z Pardubického kraje

Ve čtvrtek 6. června 2024 proběhl na Autodromu Vysoké Mýto třetí ročník soutěže Mistrovství ČR řidičů ZZS organizovaný Autoklubem ČR. Zúčastnili se ho soutěžící ze třinácti krajských záchranek, když se nakonec omluvili z Moravskoslezského kraje. Poprvé se naopak soutěže v rámci samostatné klasifikace zúčastnili i zástupci ze Slovenska, kteří bojovali o Pohár prezidenta Autoklubu ČR.

Celkem třicet řidičů muselo ukázat své kvality v jízdě na přesnost se sanitkou, ve slalomu na čas s identickými vozidly Opel Corsa, v rychlostní zkoušce na motokárové dráze a dokázat své znalosti v testu ze znalostí zákonů a vyhlášek. Sedmá disciplína, kterou byla výměna kola na čas, bohužel nebyla nakonec do výsledků započítána, protože speciálně připravený trenažér nevydržel namáhání a v polovině startovního pole odmítl fungovat.

Až do poslední disciplíny (jízdu na přesnost a slalom na čas absolvoval každý dvakrát) nebylo o nejlepším rozhodnuto. Nakonec se velmi překvapivě radoval z nejlepšího součtu časů zástupce společného týmu Zdravotnické záchranné služby Bratislava – Košice Lukáš Donoval, a to i přes skutečnost, že se musel v testu vypořádat s češtinou i mírně odlišnou legislativou.

V hodnocení Mistrovství ČR se z prvního místa radoval Jan Cablk z domácí ZZS Pardubického kraje, kterého na stupních vítězů doplnili Tomáš Kohout ze ZZS Plzeňského kraje a Jiří Mikiska ze ZZS Olomouckého kraje. I v hodnocení týmů se nejlépe dařilo domácím, když zvítězila dvojice ZZS Pardubického kraje před kolegy ze Zlínského a Plzeňského kraje.

Mistrovství ČR opět proběhlo ve velmi přátelské atmosféře, všichni účastníci podali velmi pěkné sportovní výkony. Jako bonus celé akce lze hodnotit i odbornou konferenci, která proběhla jako součást celého programu, v letošním roce se zaměřením na školení a vzdělávání řidičů zdravotnických záchranných služeb.

Foto: archiv Autoklubu ČR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *