Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiSoutěž

Známe letošní vítěze Cirkulujme – vzdělávací soutěže pro školy  

Vzdělávací soutěž Cirkulujme zná výherce letošního ročníku.  Soutěže, pořádané organizací Studentská Energie Národa a společností Mattoni 1873, se letos zúčastnilo celkem 819 žáků a studentů z celé republiky. Organizátoři soutěže od studentů pro studenty letos udělili hlavní cenu žákům tří tříd. Další dvě třídy získaly speciální Cenu Českého svazu ochránců přírody a Cenu Rekola.

V přírodě i ulicích měst si často můžeme všimnout odhozených odpadků, z nichž velkou část tvoří materiály, které patří k recyklaci, nejčastěji PET lahve a plechovky. Právě boj proti litteringu byl tématem letošního kola soutěže Cirkulujme, kterou pořádá organizace Studentská Energie Národa za podpory společnosti Mattoni 1873. Soutěž měla žáky a studenty motivovat k předcházení nepořádku a k zapojení do úklidových akcí iniciativy Ukliďme svět.

„Máme velkou radost, že se do soutěže zapojilo tolik žáků a studentů. Všem soutěžícím bychom chtěli v první řadě moc poděkovat a vzkázat, že jejich úsilí a nadšení pro ochranu přírody je nesmírně cenné. Nezapomínejte, že i zdánlivě malé činy mají velký dopad,“ říká Lutfia Volfová, tisková mluvčí Mattoni 1873.

Soutěž se i letos konala pod záštitou ministra životního prostředí Petra Hladíka. Žáci a studenti odevzdali své práce ve formě vyplněných pracovních listů a fotografií, zachycujících realizaci úklidové akce v okolí školy. Z ulic a přírody díky soutěžícím zmizely stovky PET lahví a plechovek a desítky kilogramů dalšího nepořádku. Kromě samotné soutěže se dalších 822 dětí a studentů zapojilo do zábavně-informačního kvízu na školních interaktivních nástěnkách.

Cílem soutěže je vzbudit u mladých lidí zájem o ochranu životního prostředí a k aktivnímu zapojení se do péče o něj. Předchozí ročníky soutěže se věnovaly cirkulární ekonomice, nápojovým obalům a biodiverzitě. Vítězové byli vylosováni na základě zaslaných materiálů.

Celkové výsledky soutěže zde: 
Cirkulujme.cz – oceněné školy:
Základní škola Easyspeak, Černolice, Řitka
Základní škola Jakuba Jana Ryby, Rožmitál pod Třemšínem
            Základní škola Třešť

Cirkulujme.cz – cena ČSOP:
Střední odborné učiliště Lišov, tř. 5. května 3

Cirkulujme.cz – cena Rekola:
Základní škola Mládí, Praha 13

Cirkulujme.cz
Platforma Cirkulujme.cz vznikla z iniciativy neziskové organizace Studentská Energie Národa (SEN) za podpory společnosti Mattoni 1873. Cílem Cirkulujme.cz je edukovat a motivovat mladé lidi k podpoře ochrany životního prostředí, přičemž klade důraz na vzdělávání a aktivní zapojení mladé generace.

SEN (Studentská Energie Národa):
Nezisková organizace 12 studentů z celé republiky, která si dala za cíl pořádat pro studenty takové akce, které je budou bavit. Mimo jiné připravuje soutěže (například Byznysování) nebo výstavy a další kulturní akce. Také má svůj vlastní studentský časopis Snění, který dává všem studentům příležitost si vyzkoušet žurnalistiku.

Mattoni 1873
Mattoni 1873 je největším distributorem nealkoholických nápojů ve střední Evropě. Ambicí skupiny je přinášet díky skvělým značkám a úspěšné tradici lidem do života osvěžení, nyní i v budoucnu. Kořeny skupiny sahají do roku 1873, ke karlovarskému rodákovi Heinrichu Mattoni. Mattoni 1873 se významně podílí na kulturním, sportovním a společenském životě. Podporuje také projekty spojené s ochranou přírody a otázkou ekologie. Mattoni 1873 je zakladatelem iniciativy Zálohujme.cz, která usiluje o dlouhodobou udržitelnost nápojového odvětví prostřednictvím lokální recyklace PET lahví a plechovek.

O ČSOP
Český svaz ochránců přírody je spolek lidí, kteří mají rádi přírodu a chtějí ji aktivně chránit. Vznikl v roce 1979. V současné době má téměř 7000 členů. Jsou mezi nimi profesionální odborníci i nadšení dobrovolníci, dospělí i děti. Každý může pomoci. Přidat se může každý, kdo má rád přírodu. Více informací naleznete na www.csop.cz .

Soutěž podpořili: T LEGO®, Rekola,  Euromedia, Národní technické muzeum, Skillmea, Psaní hravě, Zásilkovna. Všem partnerům děkujeme.

Zdroj a foto: Cirkulujme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *