Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Tropická maracuja. Věnečky Janeček představují letní limitovanou příchuť

Cukrářský boutique Věnečky Janeček zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, kterým je – jak název podniku napovídá – věneček. Ten zde vyrábí v mini verzi a aktuálně sedmi různých příchutích, a to sladkých i slaných. Stálou nabídku nyní rozšířila letní limitovaná edice, kterou se pro letošní rok stala maracuja. Na podzim ji pak vystřídá griliáš, který si zákazníci oblíbili loni a volají po jeho návratu.

Tradiční žloutkový věneček přetvořil Roman Janeček k obrazu svému. V jeho podání vznikla moderní odlehčená verze v jednohubkové velikosti a s podstatně menším množstvím cukru. Klasiku s máslovým krémem záhy doplnily další příchutě: čokoláda, pistácie, citron a jahoda. Kromě sladkých příchutí nabízí Věnečky Janeček také dvě slané (uzený losos a modrý sýr), jež jsou dostupné pouze na objednání.

Letní exotika
Limitovanou letní edicí pro rok 2024 se stala maracuja. Příchuť, kterou si zákazníci opakovaně žádali. Roman Janeček se rozhodl „hlasu lidu“ vyhovět a vytvořil sytě oranžový věneček, který svou barvou připomíná zapadající slunce za horkých letních dní. Náplň, jejíž základ tvoří máslový krém obohacený o maracujové pyré, v sobě snoubí sladké i mírně kyselé tóny.

„Svěží chuť maracuji se uvolňuje postupně. Přirovnal bych to k mořským vlnám tříštícím se o pobřeží, kdy je hladina nejprve klidná, ale poté se voda vzedme a zalije vše kolem. Stejně tak u tohoto věnečku je chuť nejprve jemná, velmi decentní. Postupně se ale zintenzivňuje, až vám ústa zaplní výrazná šťavnatost tropického ovoce,“ popisuje Roman Janeček.

Exotická příchuť bude k dostání po celé léto až do září, kdy maracuju na pultu vystřídá podzimní limitovaná edice. Tou bude letos opět griliáš, který minulý rok učaroval zákazníkům natolik, že volali po jeho návratu. Spojení pražených lískových oříšků a karamelu pak bude k dostání až do Vánoc.

Cukrářský boutique Věnečky Janeček se nachází v Pštrossově ulici, kousek od Národního divadla. Několik míst k posezení láká vychutnat si věnečky přímo na místě, spolu s šálkem kávy, limonádou nebo sklenkou crémantu Comte de Laube. Je ale možné si je odnést i s sebou. Objednat je lze také prostřednictvím e-shopu s osobním vyzvednutím, případně v rámci Prahy s doručením kurýrem. Možné jsou také objednávky na oslavy, firemní akce či svatební catering. Velikost balení se pohybuje od 4 kusů (150 Kč) do 72 kusů (1950 Kč).

O Romanu Janečkovi
Roman Janeček měl k cukrářství odjakživa blízko, jelikož jeho prababička byla cukrářkou. Než se však vydal v jejích šlépějích, prošel několika butiky na pražské Pařížské ulici, mimo jiné pracoval také pro značku Gucci. Zde si vypěstoval nejen smysl pro estetično, ale také nadstandardní přístup ke klientům. V té době Roman Janeček už rád pekl a zásoboval své kolegy sladkým. Až jednou přišel jeho nadřízený, že by rád věnečky. A tak vznikly Věnečky Janeček, minidezerty ve sladké i slané variantě. S ohledem na zvyšující se poptávkou přišel čas otevřít Boutique Věnečky Janeček, který od dubna 2022 najdete na adrese Pštrossova 23, Praha 1.

Zdroj a foto: www.veneckyjanecek.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *