Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Svěcený se Žádníkovou zvedli Žofín ze židlí svým projektem Na Vivaldiho!

Na Vivaldiho! Takto se jmenuje nový, originální, autorský projekt houslisty Jaroslava Svěceného a herečky Zdeňky Žádníkové Volencové. Unikátní představení, které lze stručně nazvat jako “hudba v divadle, divadlo v hudbě”, mělo svou premiéru na pražském Žofíně. Úspěch byl obrovský. Oba umělci spolu s dalšími hudebníky za zády, kteří se stali součástí děje, zvedli diváky ze židlí. Na konci byl zasloužený velký standing ovation.

Akci, která se konala pod záštitou Prahy 1 a jejího starosty Oldřicha Lomenckého, ocenili všichni diváci jako nesmírně zajímavý a poučně zábavný kulturní zážitek, u kterého se ‘ani na minutu nenudili’.

,,Jsem opravdu rád, že v projektu NA VIVALDIHO! mohu představit jak úžasnou, v originále hranou muziku tohoto italského barokního génia, tak i prostřednictvím divadelních prvků samotného mistra jako člověka z masa a kostí. Děkuji za spolupráci své herecké kolegyni Zdeňce, se kterou jsme koncertní a divadelní obor propojili v jeden celek. Vivaldi je leitmotivem mého života, jeho hudba vyvolává emoce a nabízí intenzivní prožitek. Už teď se těším na další koncertní večery!,” řekl k projektu virtuóz Jaroslav Svěcený.

S premiérovým představením na Žofíně, které se konalo pod záštitou Prahy 1 a starosty Oldřicha Lomeckého, jsou jak umělec, tak i jeho kolegyně, která je kromě herecké části autorkou i scénáře a režie, spokojeni.

“Na historii je mimo jiné krásné to, že o ní nikdy nevíme všechno. A za vším hledej ženu.” podotkla k představení Na Vivaldiho! Zdeňka Žádníková Volencová, která měla nelehký úkol, dramaturgicky spojit hudbu, divadlo a herecky zapojit nejenom kolegu Svěceného, ale i hudebníky do děje. Diváci v sále tak byli svědky toho, jaké ‘repliky’ a vtipné narážky byly do děje o životě Antonia Vivaldiho zakomponovány.

“Naším záměrem bylo netradiční, současné, radostné představení jak po hudební, tak i po dramaturgické a režijní stránce, přestože jde o historický obraz umělce,” shodli se Svěcený se Žádníkovou.

“Jsem ráda a vážím si odvahy pana Svěceného pouštět se do neznáma a zkoušet stále nové formy, jak klasickou hudbu zpopularizovat a zároveň zůstat věrný hudební interpretaci, která jí náleží,” dodává Zdeňka Žádníková.

Odvahu měli oba umělci velikou. S Jaroslava Svěceného se stal herec a z herečky Dejvického divadla se stala nejen autorka scénáře, ale i flétnistka. Na podzim by se projekt NA VIVALDIHO! měl vydat po Čechách a Moravě, v příštím roce by se umělci rádi vydali do zahraničí, například do Itálie, do rodné země skladatele či do Anglie. Jak Jaroslav Svěcený, tak i Zdeňka Žádníková Volencová se mimo to věnují každý svým projektům. Houslový virtuóz recitálům i festivalům, které jsou vždy beznadějně vyprodané. Často koncertuje i se svou dcerou Julií Svěcenou. Zdeňka Žádníková Volencová se zase věnuje svému angažmá v Dejvickém divadle, moderaci akcí a večírků pro firmy, a to nejen v češtině, ale bravurně také v angličtině, a zejména svému Nadačnímu fondu Zdeňky Žádníkové. Kdy oba umělci spí, netušíme…

Foto: Jaroslav Hauer a Jaroslav Hauer

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *