Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Celebrity

Operní diva Andrea Kalivodová podpoří koncertem nemocné děti

Andrea Kalivodová je nejen známá a vyhledávaná operní pěvkyně, ale také maminka dvou malých dětí. I proto se rozhodla podpořit v pátek v Příbrami svým vystoupením pořadatele Vánočního benefičního koncertu v místním kostele sv. Jakuba. Pořádá ho spolek RADOST příbramáčkům s podporou Města Příbram a ve spolupráci s projektem Žena regionu. Finanční výtěžek z koncertu bude věnovaný zdravotně postiženým holčičkám Elle a Lauře.

Je pro mě radostí i ctí takovouto dobročinnou akci podpořit a moc se na ní těším,“ řekla Andrea Kalivodová. „Kvůli omezujícím opatření v důsledku pandemie koronaviru nebudou moci být sice diváci přímo v kostele, přímý přenos budou ale moci sledovat na facebooku a na youtube,“ dodala Andrea, která na koncertu vystoupí i s několika místními dětskými pěveckými talenty.

Přímý přenos koncertu začne v 19.00 hodin na facebooku (https://www.facebook.com/events/819589958598530), na youtube (https://youtube/R8SITgVgvcs) a na TV Fonka.

Finanční dary, které mohou dárci posílat na transparentní účet 2901283254/2010, budou spravedlivě rozděleny mezi obě dívky.

Stručné příběhy Elly a Laury
Malá Ella se narodila 14. října 2014, její poslední prenatální a první dny života nebyly jednoduché a před prvním rokem jí bohužel byla diagnostikována dětská mozková obrna. Ella je velká bojovnice s velkým srdcem a dnes se s pomocí ortézek i postaví na nožičky. Denně cvičí Vojtovu metodu, doplněnou Bobathem a posilováním. Podstupuje náročné fyzioterapie a hiporehabilitace. Spolu se svými obětavými rodiči a asistenčním pejskem Rozinkou tvrdě maká, aby jednou byla co nejvíce soběstačná.

Laurinka se narodila předčasně 21.3.2015 a trpí vzácným onemocněním CHARGE Syndrom. Má mnohočetné vrozené vývojové vady srdce, zraku, sluchu, plic. Má za sebou několik operací a několik měsíců strávených v nemocnici. Její psychomotorický vývoj je bohužel velmi opožděn. Laura nemá vyvinutý polykací reflex, takže byla krmena zprvu nasogastrickou sondou, následně PEG a PEJ (výživové hadičky). Velkým zlomem v životě této malé hrdinky by byla finančně náročná léčba na specializované klinice v Rakousku, kde děti zbavují výživových sond, a dále pak pořízení speciálních ortézek.

Spolek RADOST příbramáčkům
se již několik let snaží pomáhat dětem v dětských domovech a ze sociálně slabých rodin, dále pak rodinám, které postihla nějaká tragická událost, seniorům v pečovatelských domech a domovech důchodců, lidem bez přístřeší a také rodinám s vážně nemocnými dětmi. „Vánoční benefiční koncert jsme s velkým úspěchem uspořádali poprvé loni, kdy se při něm vybralo na úhradu speciálních ortéz 74 tisíc korun. Akce měla nádhernou atmosféru a velký pozitivní ohlas. Proto jsme se pro ni rozhodli i letos,“ uvedla zakladatelka spolku Jana Havelková Puklová, mimo jiné loňská vítězka celostátního finále soutěže Žena regionu. „Cílem našeho projektu Žena regionu, který vstoupí po Novém roce do svého dvanáctého ročníku, je nejen vyhledávat a popularizovat výjimečné ženy v krajích České republiky, ale také je vzájemně propojovat a podporovat v jejich činnosti,“ vysvětlila podporu benefičního koncertu ze strany projektu Žena regionu jeho výkonná ředitelka Marie Heřmánková.

Foto: archiv A. Kalidové

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *