Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Klasické makové pletýnky

Vyzkoušejte recept na klasické kynuté makové pletýnky s hladkou pšeničnou Pernerkou.

Počet kusů: cca 10 ks pletýnek
Čas: 60 minut       

Ingredience:
500 g hladké mouky Pernerky
50 g oleje (může být sádlo)
250 ml vody
10 g soli
25 g droždí
Vajíčko
Mák na posypání

Tipy a triky:
Můžeme posypat také hrubozrnnou solí nebo třeba slunečnicovým semínkem. Pro dokonale nakynuté těsto použijeme hladkou mouku Pernerka českého původu.

Postup:
Všechny suroviny smícháme a uhněteme vláčné těsto. Umotáme pletýnky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pletýnky dáváme dál od sebe, protože při pečení zdvojnásobí svůj objem. Potřeme vajíčkem a posypeme mákem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 12–15 minut.

Zdroj a foto: Pernerka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *