Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Máte pocit, že je u vás doma někdy trochu těsno? Věřte, že nejpočetnější rodiny světa nemají na takové malichernosti čas

Není nic krásnějšího než se probudit s pocitem, že kolem sebe máte milujícího partnera a dvě krásné děti. Ty vás sice čas od času dokážou pěkně pozlobit, ale díky jejich úsměvu na všechny podobné starosti rychle zapomenete. Existují však i takové rodiny, kde na podobné malichernosti nezbývá čas, protože svým počtem připomínají spíše třídu na základní škole. Troufnete si odhadnout, kolik členů mají nejpočetnější rodiny světa?

180 lidí pod jednou střechou? Největší rodina světa žije v Indii
Třicet kuřat na večeři, k tomu šedesát kilogramů brambor a sto kilo rýže. Tak nějak vypadá taková normální večeře v indické rodině, jejíž hlavou je muž Ziona Chana, který se svými 39 manželkami vychoval již 94 dětí. Tato nejpočetnější rodina světa žije v indickém státě Mizoram nedaleko barmských hranic. Pod jednou střechou ve čtyřpatrovém domě se sto pokoji zde bydlí 39 manželek, 94 dětí, 14 snach a 33 vnoučat, dohromady tedy celkem 180 členů. Rodina funguje doslova ve vojenském režimu. Každý den všem organizuje práci jak samotný Ziona, tak i jeho nejstarší manželka Zathiangi, která pomáhá vést chod domácnosti. Aby děti nemusely nikam dojíždět, zřídili na svém pozemku vlastní školu, dětské hřiště, tesařské dílny, hospodářské statky s prasaty a drůbeží a zeleninovou zahradu, zásobující celou domácnost.

Sex až po svatbě! Seznamte se s Batesovými, americkou rodinkou vychovávající 19 dětí
Gil a Kelly Jo Batesovi jsou americkými katolíky, kteří vyrůstali v přísných konzervativních podmínkách. Ve svém manželství se zřekli antikoncepce a své děti vedou k podobnému stylu života. Rok poté co se v roce 1987 ve svých jednadvaceti a dvaadvaceti letech vzali, se jim narodil první syn Zach. Netrvalo však dlouho a rodina se rozrostla o dalších 18 dětí. V ultrakonzervativním duchu vychovali všechny své ratolesti. Ty nerandily tradičně jako většina amerických teenagerů, ale vždy v doprovodu staršího sourozence nebo rodiče. Početná rodina si také zakládá na sexuální zdrženlivosti až do svatby.

Nakrmit 13 dětí za pouhých 6 000 korun týdně? Inspirujte se u Hannových
25 litrů mléka, 21 bochníků chleba a 5 velkých boxů cereálií si týden co týden dopřává na snídani rodina Hannových, žijící ve Skotsku v městečku Dundee. Emma a Roy se poznali v brzkém mládí a na založení rodiny moc dlouho nečekali. Nyní se spolu starají o 13 dětí ve věku od 2 do 25 let. Zatímco Roy pracuje jako ošetřovatel v místní nemocnici, jeho žena se stará o veškerou práci spojenou s chodem domácnosti. Rodina také přiznala, že díky rozumným nákupům potravin a vlastnímu pěstování zeleniny i ovoce dokáže za týden projíst „pouze“ 200 liber, tedy přibližně 6 tisíc korun.

Odříkaného chleba největší krajíc! Australská rodina děti původně ani nechtěla
Když se Jeni poprvé setkala se svým budoucím manželem Rayem, zatvrzele trvala na tom, že žádné děti nikdy mít nebude. Nyní, o více než třicet let později, jsou hrdými rodiči šestnácti dětí, z toho devíti chlapců a sedmi dívek. Děti vychovávají tak, aby se od svých osmi let aktivně podíleli na úklidu, vaření i dalších domácích pracích. Na každý týden si Jeni připraví s ostatními členy domácnosti seznam věcí, které jsou potřeba udělat. Také každodenní praní je v téhle rodině samozřejmostí. Pračka běží každý den minimálně třikrát denně, což by pro jednu průměrnou českou rodinu vystačilo s klidem i na týden.

Rodinné oslavy paní Balogová raději nepořádá. Nikdo totiž neví, kolik lidí by se na ně sjelo
Rekordy neláme pouze zahraničí. Také naši slovenští bratři mají svůj největší rodinný klan, čítající 200 lidí. První dítě Emy Balogové přišlo na svět, když jí bylo šestnáct. Manželé Balogovi z obce Mirkovce v okresu Prešov mají celkem 16 dětí, z toho velká část z nich zplodila už své vlastní potomky. Nejen v místní romské osadě, ale i ve Velké Británii proto žije přes 200 jejich potomků. Maminka sourozenců si vzhledem k jejímu věku 72 let nepamatuje všechna jejich jména. Vzpomíná si však na to, že dvě dcery pojmenovala stejně, Božena, protože jim na jedno z nich úřady přestaly vyplácet sociální dávky.

Život jedné takové velké rodiny, která by ze svých členů mohla postavit vlastní fotbalový tým, můžete sledovat v novém pořadu Smíšená rodinka (The Blended Bunch), který poběží od neděle 30. května od 20:00 hodin na kanále TLC. V reality show nahlédnete do soukromí Ericy a Spencera, jež se po ztrátě svých předchozích partnerů vzali po pouhých šesti týdnech randění a nyní spolu vychovávají jedenáct dětí.

Zdroj a foto: TLC

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *