Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Dopřejte si na vlastní zahradě koupání jako v Karibiku

Toužíte po tom, aby voda ve vašem bazénu měla stejně blankytnou barvu jako Karibské moře? S bazény ALBIXON snadno dosáhnete vytouženého ideálu. Stačí si vybrat bazén v té správné barvě – současným hitem je totiž bílá, která je nadčasová, designová. Unikátní materiál ALBISTONE® je navíc vysoce odolný a dosahuje životnosti až 50 let.

Každý z nás, kdo byl někdy u moře, se už nespokojí jen tak s nějakým koupáním. Nostalgicky vzpomínáme na křišťálově průzračnou vodu nádherných tyrkysových odstínů, ze kterých až přechází zrak. Abyste se ponořili do vln připomínajících barvu Karibského moře, nemusíte opouštět hranice země. Blankytně modrou vodu totiž můžete mít i ve svém zahradním bazénu.

Barvu vody v bazénu ovlivňuje kromě její čistoty především použitý materiál. Materiál ALBISTONE® se vyrábí ve světle šedé, světle modré, pískové nebo bílé barvě. Díky tomu bazén lépe sladíte s prostředím své zahrady a dosáhnete přesně takového odstínu vody, který vám bude připomínat vaši oblíbenou pláž u moře.

Nebesky modré až tyrkysové barvy nejlépe docílíte pomocí vnitřního povrchu bazénu v bílé barvě. Není proto divu, že zájem o tuto barvu neustále roste, a to nejen na tuzemském, ale i zahraničím trhu. „Největší nárůst poptávky po bazénech zaznamenáváme v Německu. Aktuálním trendem jsou bílé přelivové bazény se slanou vodou,“ dodává Zdeněk Vosolsobě, generální ředitel společnosti ALBIXON.

Bazény ALBIXON jsou vyrobené z polypropylenu ALBISTONE®. Jedná se o termoplastický polymer, který byl vyvinutý týmem technologů ALBIXON a je neustále průběžně testován řadou laboratorních zkoušek. Tento revoluční materiál se vyznačuje skvělými vlastnostmi, mezi něž patří svařitelnost nebo vysoká odolnost vůči chemikáliím, jako jsou bazénové čisticí prostředky, kyseliny nebo zásadité soli. Při údržbě bazénu se ale vyvarujte použití abrazivních čisticích prostředků, organických rozpouštědel a benzínu.

Díky tomu, že je tento materiál odolný proti mechanickému poškození, dosahuje životnosti až 50 let. To je několikanásobně více než u jiných materiálů. Oproti polypropylenu v běžně používané formě je materiál ALBISTONE® také odolnější proti proražení. Nemusíte tak mít strach, že děti při dovádění ve vodě bazén poškodí. Odpovídá také hygienickým předpisům ČR pro styk s potravinami a splňuje i obdobné předpisy EU. Je navíc 100% recyklovatelný a při jeho výrobě nevznikají žádné škodlivé látky.

Materiál dále vyniká svou barevnou stálostí a tepelnou odolností. Díky tomu, že ho lze používat při teplotách od −40 °C až do 70 °C, nemusíte mít obavy, že váš bazén poničí tropické teploty nebo vysoký mráz. I při nízkých teplotách navíc zůstane zachována pružnost materiálu. Polypropylenu také nevytváří puchýře, není pórovitý a nemá tendenci k praskání a uvolňování vláken. Aby plast odolal i UV záření, přidávají se do vstupního materiálu při výrobě bazénových desek složky, které degradaci brání.

Zdroj a foto: www.albixon.cz, www.bazeny.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *