Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Vyzkoušejte účinky dýňového oleje v kuchyni, vaše tělo vám poděkuje

Zdravotní přínosy olivového oleje ve studené kuchyni jsou dostatečně známé. Olivy však nejsou jedinou výchozí surovinou pro oleje prospívající lidskému organismu. Zkuste olej z dýňových semínek. Díky vysokému obsahu zinku přispívá nejen ke krásné pokožce, pevným nehtům a lesklým vlasům, ale hraje důležitou roli i ve správné funkci imunitního systému. Olej se perfektně hodí do salátů i zeleninových dipů. Zajímavou a zdravou alternativou, nabízenou českou značkou Green Idea, je vedle dýňového oleje také hroznový nebo ostropestřcový.

Síla zinku z tykvových semen
Za studena lisovaný dýňový olej si uchovává spoustu cenných látek. Obsahuje hořčík, draslík, železo, vápník a především zinek, který ovlivňuje mnohé pochody v našem těle. Zinek podporuje zdraví vlasů, posiluje nehty a pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem, čímž zlepšuje vzhled pokožky. Zinek také pomáhá udržet acidobazickou rovnováhu organismu, a tím zabraňuje jeho překyselení. Vhodný je obzvláště pro těhotné ženy, neboť se účastní správné syntézy DNA, a tedy správného vývoje plodu. Zinek z dýňového oleje se rovněž podílí na udržení normálního stavu zraku. V poslední době byl skloňován především jeho vliv na imunitní systém. Zinek společně s vitaminem C patří mezi látky významně ovlivňující odpověď organismu proti patogenům, a to především u starších osob.

Do salátů i na pečenou zeleninu
V nabídce Green Idea najdete dýňový olej s příjemně oříškovou chutí, který se skvěle hodí třeba do vídeňského bramborového salátu nebo na zakápnutí již pečených batátů a červené řepy. „Olej z dýňových semen obsahuje vysoké množství prospěšných látek, proto je dobré neznehodnocovat je tepelnou úpravou. Ozvláštněte jím salát, dipy nebo pomazánky. Získáte tak zdravé jídlo s přidanou hodnotou,“ radí MVDr. Jiří Pantůček, jehož firma Green Idea olej vyrábí. Dýňový olej skladujte při pokojové teplotě na tmavém místě, aby se jeho účinky nekazily.

Zdraví z dýně, ale také ostropestřce nebo hroznů
Nejen olej z dýňových semínek podpoří vaše zdraví. V nabídce Green Idea najdete také olej z ostropestřce mariánského s pikantně nahořklou chutí, který obsahuje silymarin. Tato látka přispívá ke správnému stavu jater a žlučníku, pomáhá je chránit před účinky etanolu a dalších škodlivých látek, čímž urychluje jejich regeneraci a zlepšuje trávení. Zároveň přispívá ke snížení LDL cholesterolu v cévách, což ocení nejen lidé s vysokými hladinami této látky, ale i diabetici, které tento problém často trápí. Zkuste ho přidat do salátu z rukoly, jahod a oříšků. Nebo jím pokapejte dip z edamame fazolí. Zakápnout jím můžete také studenou okurkovou polévku nebo gazpacho.

Vyzkoušejte také hroznový olej z nabídky Green Idea. Užívaný vnitřně pomáhá udržet zdravý stav srdce a cév. Díky tomu pomáhá ulevit od pocitu těžkých nohou způsobených špatnou cirkulací krve a napomáhá vyrovnat hladinu krevního tlaku. Pro jeho lehce nasládlou oříškovou chuť ho můžete využít nejen ve slaných pokrmech, ale ozvláštnit jím můžete oblíbenou ranní kaši nebo smoothie.

Dýňový olej, doplněk stravy, prodává topvet.cz a greenidea.cz 250 ml za 279 Kč
Dýňový olej obsahuje širokou škálu minerálů, vitamínů a nenasycených mastných kyselin, důležitých pro náš organismus. Díky obsahu zinku napomáhá zdravému stavu nehtů, vlasů, pleti a imunitnímu systému. Podporuje správnou činnost močových cest a prostaty. Doplněk stravy Green Idea Dýňový olej se svojí oříškovou chutí hodí do zeleninových salátů i sladkých kaší.

Olej z ostropestřce, doplněk stravy, prodává topvet.cz a greenidea.cz 250 ml za 98 Kč
Hroznový olej, doplněk stravy, prodává topvet.cz a greenidea.cz 250 ml za 298 Kč
Oleje zakoupíte zde.

Značka Green Idea se zrodila z touhy a nadšení čerpat léčivou sílu z rostlin. Vznikla po dlouholetém působení a výzkumu společnosti Topvet vyrábějící přírodní kosmetiku, doplňky stravy a tinktury. Značka Green Idea je prémiovou řadou české společnosti Topvet, za níž stojí rodinná tradice již od roku 1990. Přípravky splňují přísná kritéria bio kosmetiky.

Zdroj a foto: Topvet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *