Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Die Garten Tulln jsou kouzelné zahrady pro malé i velké návštěvníky

Navštivte ekologickou botanickou zahradu DIE GARTEN TULLN v Dolním Rakousku, v malebném městečku Tulln, která láká k odpočinku, relaxaci, inspiraci a je vyhledávanou atrakcí pro rodiny s dětmi, milovníky zahrad i profesionálními zahradníky.

DIE GARTEN TULLN – dobrodružný svět „Natur im Garten“(„Příroda v zahradě“) otevřel své brány v roce 2008 a přilákal již přes 3 miliony zahradnických fanoušků z celého světa.

Areál zahrady, který má 7 hektarů, nabízí 70 unikátních designových zahrad, kde můžete získat inspiraci nejen pro svou zahradu, terasu nebo balkon. Celou zahradou vede stezka, která má jeden kilometr. Místní zahradníci nepoužívají žádné chemicko-syntetické pesticidy, hnojiva a rašelinu. Vše je zde čistě přírodní a striktně se dodržují kritéria ekologické zahrady „Natur im Garten“.

Z rozhledny, která má cca 35 metrů je vidět Dunaj, zahrada a okolí města Tulln. Detailní informace se dozvíte na panoramatických cedulích. Na rozhlednu je možné vyjít po schodech nebo vyjet výtahem.

Pro děti je zde velké dobrodružné hřiště o rozloze 10 000 m², plné prolézaček, vodních atracích, kde se děti vyřadí. Dále je možné vyzkoušet i dětský workshop se zajímavým a eko naučným programem, který je přizpůsoben pro děti od mateřské, přes základní po střední školy. V areálu se konají i další zajímavé akce pro malé i velké návštěvníky.

Vyzkoušet můžete i jízdu na kánoích nebo šlapadlech ve vodním parku. Doporučujeme využít i bezplatné prohlídky s průvodcem, které se konají každou sobotu, neděli a ve státní svátek ve 13:30.

Tipy pro návštěvu zahrady:

  • Zahrada je otevřena pouze od dubna do října, mezi 9 a 18 hodinou.
  • Vstupné je 13,50 eur/dospělý, 12,5 eur/senior a pro rodinu 2+2 je vstup ve výši 30 euro.
  • Občerstvit se můžete v hlavní restauraci, nebo můžete využít Bavorskou pivní zahrádku a Zahradní vinotéku WEIN▪GENUS.
  • Celý areál DIE GARTEN TULLN je bezbariérový
  • Zdarma si můžete stáhnout audio průvodce
  • Pro vstup do zahrad je nutné mít očkování nebo covid test
  • V místním obchodě může nakoupit rostliny, zahradní náčiní, dekorativní prvky, zahradní doplňky, knihy, ale také lokální produkty a speciality.
  • DIE GARTEN TULLN se nachází v srdci Dolního Rakouska a od Vídně je vzdálen cca 30 minut

DIE GARTEN TULLN
Am Wasserpark 1
3430 Tulln, Österreich

Zdroj a foto: https://diegartentulln.at/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *